Λιγότερες σε σχέση με τις αρχικές πολύ μεγάλες προσδοκίες είναι τελικά οι αεροπορικές θέσεις για τα ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τον τελικό προγραμματισμό από πλευράς των αεροπορικών εταιρειών για το 2017.

Έτσι, ο προγραμματισμός για τα ελληνικά αεροδρόμια (πλην του αεροδρομίου της Αθήνας), παραπέμπει σε 1.000.000 επιπλέον διαθέσιμες θέσεις (αύξηση 6% σε σχέση με το 2016) στα αεροσκάφη τους. Ποσοστό άνω του 50% των πρόσθετων αεροπορικών θέσεων προέρχονται από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιανουαρίου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), είχε ανακοινώσει ότι τα στοιχεία προγραμματισμού πτήσεων από το εξωτερικό για το 2017, έδειχναν αύξηση 19% των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων (δηλαδή 3.600.000 περισσότερες θέσεις).

Η αύξηση του 19% ήταν με βάση τον προγραμματισμό του Νοεμβρίου του 2016, ο οποίος υπόκειται σε αναθεώρηση έως το τέλος Ιανουαρίου, οπότε και εκδόθηκε ο τελικός προγραμματισμός για την καλοκαιρινή περίοδο του 2017, που, με τη σειρά του, θα υπόκειται σε διαρκή προσαρμογή καθώς θα εξελίσσεται το πρόγραμμα πτήσεων των εταιρειών με αλλαγές, ακυρώσεις ή προσθήκες δρομολογίων.

Τα στοιχεία δείχνουν απλά τάσεις και αφορούν σε προγραμματισμό θέσεων, όχι δηλαδή σε κρατήσεις από κατοίκους του εξωτερικού, όμως επειδή περίπου το 70% των τουριστών από το εξωτερικό έρχονται στη χώρα μας αεροπορικά, γι’ αυτό το λόγο είναι μεγάλη η σημασία του προγραμματισμού από πλευράς των αεροπορικών εταιρειών για το πώς τελικά θα πάει η χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας