κάμερα νησιά

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), μετά από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται για την επίτευξη μιας σημαντικής συνεργασίας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονταν εδώ και πολύ καιρό από τους δύο φορείς.

Ο Οργανισμός ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκπροσωπεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANT1, MAKEDONIA, MEGA, SKAI, STAR ως παραγωγούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπτικοακουστικών έργων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα τους. Επιπλέον εκπροσωπεί στην Ελλάδα τα έργα πληθώρας ξένων τηλεοπτικών σταθμών – μελών του γερμανικού Οργανισμού CORINT MEDIA, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι: ProSieben, RTL, Bloomberg, Euronews, Al Jazeera κ.α.

Η συμφωνία ρυθμίζει την καταβολή των δικαιωμάτων για τη δημόσια παρουσίαση οπτικοακουστικών έργων στα ξενοδοχεία της χώρας τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο, με τρόπο δίκαιο και επωφελή και για τις δύο πλευρές.

Καθορίζονται με ρεαλισμό, ορθολογισμό και διαφάνεια οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας, δεδομένων μάλιστα των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, και κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, όπως τονίζεται, εδραιώνεται περαιτέρω η στενή συνεργασία ανάμεσα στον Οργανισμό ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 

Ο Οργανισμός ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ διαχειρίζεται και προστατεύει τα συγγενικά δικαιώματα των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών επί των εκπομπών τους και ορισμένα δικαιώματά τους, ως παραγωγών οπτικοακουστικών έργων επί των οπτικοακουστικών έργων παραγωγής τους.

Οι τηλεοπτικοί οργανισμοί διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην διάχυση των έργων αυτών, αλλά και την παραγωγή τους. Επενδύουν και ενισχύουν τη δημιουργία αυτών των έργων, με σκοπό την ψυχαγωγία, ενημέρωση, εκπαίδευση και κοινωνική ευαισθητοποίηση του κοινού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας