Μύκονος

Η Μύκονος είναι το πιο περιζήτητο νησί στη Μεσόγειο για αγορές πολυτελών βιλών σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Engel & Völkers, το οποίο από τις αρχές του 2019 λειτουργεί παράρτημα στην Αθήνα.

Ειδικότερα το νησί των ανέμων είναι ιδιαίτερα δημοφιλές νησί στους Γερμανούς, Ελβετούς και Αυστριακούς, Ισραηλίτες ενώ οι περιοχές της Μυκόνου, που προσελκύουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για βίλες, είναι η Χώρα, ο Τούρλος και η Αλεομάνδρα, καθώς και το Καλό Λιβάδι, ο Καλαφάτης και η Φτελιά.

Το 2018 οι τιμές ακινήτων έφτασαν τις 12.000 ευρώ ανά τ.μ., με τις τιμές πώλησης βιλών να φθάνουν τα 8,5 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρει η Νάταλι Λεονταράκη, διευθύνουσα σύμβουλος της Engel & Völkers MC Athens: «Στην κατάταξη με τους προορισμούς με τις μεγαλύτερες αποδόσεις επενδύσεων σε ακίνητα (φθάνουν το 8%), η Μύκονος είναι πρώτη σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει έπειτα από χρόνια κρίσης και η ανάπτυξη, η οποία ξεκίνησε το 2016, αναμένεται να συνεχισθεί και μέσα στο 2019. Η ανάπτυξη αυτή έχει βεβαίως θετικές επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων, καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα έχει αποκατασταθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας