Από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου στην Αίθουσα Ι. Παυλακέλλης του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουριστικοί Λιμένες, Μαρίνες.

Σκοπός του εν λόγω συνεδρίου, είναι η προσέλκυση κοινού με ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον, αναπτύσσοντας στην πράξη τον πολιτιστικό τουρισμό. Σημειώνεται ότι το 1ο Συνέδριο, είχε πραγματοποιηθεί το 2015 από το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αντικείμενο του συνεδρίου, είναι η παρουσίαση των σύγχρονων δεδομένων στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις μαρίνες και τις λοιπές λιμενικές τουριστικές εγκαταστάσεις για σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, τον σχεδιασμό, την προστασία, την μελέτη, την κατασκευή και την διαχείριση, καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντός τους. Στόχος του συνεδρίου, είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η προώθηση της τεχνογνωσίας και πρακτικών στο χώρο των τουριστικών λιμένων και των εγκαταστάσεων για σκάφη αναψυχής.

Το εν λόγω συνέδριο απευθύνεται στους διαχειριστές μαρίνων, ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, ΑΕΙ, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, Οργανισμούς Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και υπηρεσίες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο και τις εμπειρίες τους, όπου συνολικά θα παρουσιαστούν 32 επιστημονικές εισηγήσεις.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί τεχνική επίσκεψη στους λιμένες και μαρίνες Μυτιλήνης και Πλωμαρίου και στον λιμένα Σιγρίου, καθώς και περιήγηση στην περιοχή του Μολύβου.

Στη διοργάνωση του συνεδρίου μεταξύ άλλων συνεργάζονται το Επιμελητήριο Λέσβου, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας, η ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Α.Ε., η ΜΑΡΙΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε., η ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε., οι Οργανισμοί Λιμένων Ελευσίνας και Θεσ/νίκης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής/Π.Μ.Σ. Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη & Διοίκηση Λιμένων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας