Στην κήρυξη τριήμερου Εθνικού Πένθους προχώρησε η υπηρεσιακή κυβέρνηση μετά το πολύνεκρο προσφυγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16/6.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί είναι 79. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτο.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη.

Συνεχίζονται οι διακομιδές μεταναστών από το λιμάνι της Καλαμάτας στο νοσοκομείο της πόλης, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν υγειονομικά κλιμάκια για να παράσχουν ιατρική βοήθεια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «μέχρι αργά το βράδυ είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας συνολικά 30 μετανάστες, οι οποίοι και νοσηλεύονται». Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, οι μετανάστες που νοσηλεύονται αντιμετωπίζουν κυρίως παθολογικής φύσεως προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας