Attica, wine

Ανανεωμένο και με νέες ιδέες θα συνεχίσει την πορεία του τα επόμενα χρόνια το Attica Wine and Food Experience, AWAFE, το cluster που αποτελείται από παραγωγούς κρασιού και επαγγελματίες από τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τα μέσα ενημέρωσης, με όραμα την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην Αττική με την εμπειρία και τη γνώση που διακρίνει τα μέλη του. Στην νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου πρόεδρος είναι η κ. Μαρία Αλιφραγκή, ιδιοκτήτρια του γνωστού τουριστικού γραφείου Signature Travel και όπως δήλωσε στόχο θα έχει στη θητεία της να γίνουν οινοτουριστικές εκδηλώσεις ώστε να αναπτυχθεί και έμπρακτα ο οινικός τουρισμός.

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε πρόσφατα, έστειλε χαιρετισμό ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας τονίζοντας ότι «ο γαστρονομικός τουρισμός και ο οινοτουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς αποτελεί μέρος της ανανεωμένης τουριστικής μας ταυτότητας μας και του νέου στρατηγικού πλάνου της χώρας που δίνει έμφαση σε διαφορετικές μορφές εμπειριών για τον επισκέπτη και που υπερβαίνουν το μοντέλο του μαζικού τουρισμού. Η γαστρονομία είναι κάτι περισσότερο από την απλή απόλαυση της γευστικής εμπειρίας, αλλά αποτελεί ένα τρόπο μύησης στην κουλτούρα, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της χώρας μας. Αν αναλογιστούμε πως οι επισκέπτες ξοδεύουν, κατα μέσο όρο, περίπου το ένα τρίτο του προϋπολογισμού των διακοπών τους σε τρόφιμα και ποτά, μπορούμε να αναλογιστούμε τον βαθμό στον οποίο η γαστρονομία, συμμετέχει στην εμπειρία που αποκομίζουν από τον προορισμό που επισκέπτονται», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ο κος Κόνσολας συνέχισε λέγοντας ότι «το έργο του δικτύου αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια ανάδειξης ενός δυνατού εξαγώγιμου προϊόντος της Ελλάδας, καθώς σε αυτό συμμετέχουν αναγνωρισμένα και ποιοτικά brand της χώρας και για το λόγο αυτό εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας.Το Υπουργείο Τουρισμού και εγώ προσωπικά στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της γαστρονομικής μας κουλτούρας και συνεπώς και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Attica Wine and Food Experience».

Η κ. Αλιφραγκή ευχαρίστησε τον απελθόντα πρόεδρο κ. Γεώργιο Βασιλείου, καθώς και τα μέλη του Attica Wine and Food Experience, για την εμπιστσύνη τους στο πρόσωπο της, τονίζοντας ότι η αιχμή του δόρατος είναι τα πιστοποιημένα οινοποιεία της Αττικής και δήλωσε ότι «στις δύσκολες αυτές μέρες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού, μόνο στοχευμένες ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα την απόκτηση εμπειρίας από τους τουρίστες μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών. Οι άνθρωποι φοβούνται να ταξιδέψουν, τα τουριστικά γραφεία αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κατάσταση ανεργίας, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη, ως αποτέλεσμα η μόνη λύση είναι οι τουριστικές προτάσεις προς τους δυνητικούς επισκέπτες μας να στηρίζονται στην αυθεντικότητα, τη μοναδικότητα, και σε ενέργειες που θα προσφέρουν εμπειρία, ώστε να αυξάνεται η επιθυμία για ταξίδια. Σύντομα θα ανακοινώσουμε δράσεις που θα κάνει το AWAFE που θα εστιάζουν ακριβώς εκεί και θα προωθούν την Αττική ως τουριστικό προορισμό γεμάτο εμπειρία» .

Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

  • Μαρία Αλιφραγκή, πρόεδρος (Signature Travel)
  • Γεώργιος Βασιλείου, αντιπρόεδρος (Κτήμα Βασιλείου)
  • Σωτήρης Γκίνης, γραμματέας (Οινοποιείο Άωτον)
  • Μιχάλης Σταμάτης, ταμίας (Οινοποιείο Σταμάτη)
  • Χρήστος Φωτιάδης (Κτήμα Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη)
  • Βασίλης Νικολού (Οινοποιείο)
  • Τίμος Πετρίδης (Ομάδα γαστρονομίας και πολιτισμού)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας