ΗΠΑ

Οδηγία με την σύσταση προς τους Αμερικανούς πολίτες να το ξανασκεφτούν, αν σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα εξέδωσε το State Department, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αιτία η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα μας, εξαιτίας των οποίων οι ΗΠΑ ανέβασαν στο επίπεδο 3 την επικινδυνότητα μόλυνσης από επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στην οδηγία αναφέρεται πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον lockdown και έχουν αποκατασταθεί οι μεταφορές, εστιάζοντας στις πτήσεις και στο γεγονός ότι έχουν ανοίξει και τα σύνορα από ξηράς. Επίσης αναφέρεται ότι η οικονομία λειτουργεί κανονικά με μία «περίεργη» επισήμανση ότι σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, πράγμα που φυσικά αυτή την στιγμή δεν συμβαίνει.

Τέλος για όσους Αμερικανούς επιμένουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, παρά την αποτρεπτική σύσταση, τους καλεί να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Επίσης τους ζητεί, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του CDC (ο αντίστοιχος ΕΟΔΥ στις ΗΠΑ) για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να πάρουν και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του State Department μέσω των social media.  

Η κίνηση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με την οδηγία που εξέδωσε χθες 6 Αυγούστου, αναμένεται σίγουρα να έχει κάποια επίπτωση στην τουριστική κίνηση από τις ΗΠΑ προς την χώρα μας, η οποία ωστόσο, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση δεν αναμένεται να είναι δραματική. Ο λόγος είναι ότι τα long haul ταξίδια, όπως φαίνεται και στην μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ που δημοσιεύθηκε χθες, βρίσκονται ούτως ή άλλως σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακριβώς λόγω της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας