Σύσκεψη υπουργών, φορέων χάραξης πολιτικής και εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, με αντικείμενο τον βιώσιμο τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) στο Παρίσι, υπό την προεδρία της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurría, ο ισπανός υπουργός Ενέργειας, Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής, Álvaro Nadal Belda και το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρισμού του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, Maryann Ferenc.

Η σύσκεψη θα έχει 3 ενότητες:

-Προώθηση μιας ολιστικής κυβερνητικής προσέγγισης του Τουρισμού | Εξερευνώντας την ανάγκη για αποτελεσματικά ιδρύματα και μηχανισμούς διακυβέρνησης στην προώθηση μιας μακρόπνοης και ολιστικής κυβερνητικής προσέγγισης για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στόχων για τον τουρισμό.

-Ανάλυση των μεγάλων τάσεων (Megatrends) για καλύτερη διαμόρφωση του μέλλοντος του τουρισμού | Συζήτηση για το πώς οι μεγάλες τάσεις θα αλλάξουν ριζικά το τουριστικό περιβάλλον τα επόμενα χρόνια.

-Προώθηση των επενδύσεων στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη | Συζήτηση για ποιοτικές υποδομές και επενδύσεις για την ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών και των ΜμΕ.

Η σύσκεψη στον ΟΟΣΑ γίνεται στο πλαίσιο της μελλοντικής ατζέντας των χωρών μελών και συνεργατών του Οργανισμού και στοχεύει να αναδείξει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών και προγραμμάτων για τον τουρισμό καθώς και να διευκολύνει τον ανοικτό διάλογο σε σχέση με τους μακροπρόθεσμους στόχους της τουριστικής ανάπτυξης, και πώς μια αποτελεσματική, μακρόπνοη και ολιστική κυβερνητική προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Σηματοδοτεί δε την 100 σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ.

Δείτε το μήνυμα της κ. Έλενας Κουντουρά:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας