Τα σύνορα της Ελλάδας έχει περάσει εδώ και καιρό, η φήμη και η καταξίωση του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου, όπως αποδεικνύεται και από τις συμμετοχές δρομέων από άλλες χώρες, που θα ταξιδέψουν στο νησί για να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Παρότι απομένει ακόμα ενάμιση μήνας πριν από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, που θα γίνει για στις 29 Απριλίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή ως τώρα 140 δρομείς από 30 χώρες, γεγονός που δείχνει τη δυναμική που έχει το γεγονός εκτός συνόρων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κάθε χρόνο αυξάνεται το ποσοστό των ξένων δρομέων που τρέχουν δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία του μνημεία του νησιού και επιβεβαιώνει ότι η διοργάνωση πετυχαίνει το σκοπό, για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πέραν τους μήνες του καλοκαιριού.

Οι περισσότερες συμμετοχές είναι από τη Μεγάλη Βρετανία με 31 άτομα, ακολουθεί η Γαλλία με 18, η Γερμανία με 11 και μετά οι Ηνωμένες Πολιτείες με 10!

Εκτός από τους δρομείς, μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού.

Πέρα από τους δημοσιογράφους που έρχονται κάθε χρόνο, ειδικά για φέτος θα ταξιδέψει στη Ρόδο πολυμελές συνεργείο της νορβηγικής τηλεόρασης που θα γυρίσουν ένα επεισόδιο της εκπομπής του Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας Dag Otto Lauritzen, ο οποίος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και προτείνει ξεχωριστές δραστηριότητες σε μοναδικές τοποθεσίες. Για να τρέξει σε μαραθώνιο επέλεξε ως κατάλληλο μέρος τη Ρόδο και εκτός από τον αγώνα, θα κάνει γυρίσματα σε όλο το νησί. Επίσης τριμελές τηλεοπτικό συνεργείο θα έρθει από την Ισπανία για να κινηματογραφήσει τον μαραθώνιο και να τρέξει στον αγώνα!

Το σίγουρο είναι, ότι οι εικόνες της Ρόδου, μέσω αυτών των  πρωτοβουλιών, θα κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Χρυσός χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της κατάστηματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Επίσης, η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Χορηγός Επικοινωνίας του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova. Η πρώτη συνδρομητική πλατφόρμα στη χώρα, στηρίζει τη διοργάνωση όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και με τη συμμετοχή της ομάδας της #NovasportsRunningTeam που συμμετέχει σε δρομικά events ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της Nova για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Για μία ακόμη φορά το Sheraton Rhodes Resort στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου ως βασικός χορηγός φιλοξενίας. Παράλληλα, θα συμμετέχει στον αγώνα με πολυπληθή ομάδα. Το ξενοδοχείο Sheraton αγκαλιάζει την όλη προσπάθεια, αναγνωρίζοντας την εμβέλεια της εκδήλωσης, η οποία προβάλει τη Ρόδο με μοναδικό τρόπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας