Παρουσία υψηλού προφίλ, με επίκεντρο την παρουσίαση των φιλόδοξων σχεδίων της για τη βιωσιμότητα, θα έχει η χώρα μας στην εφετινή διεθνή τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Νοεμβρίου του 2023.

Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη θα προωθήσει ενεργά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και θα συμμετάσχει στο Συνέδριο Υπουργών της WTM που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης.

Την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν σε βάθος τα σχέδια βιωσιμότητας που προωθεί η Ελλάδα, ενώ οι 72 εκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ, ανάμεσα στους οποίους θα είναι Ελληνικοί προορισμοί, ξενοδόχοι, ενώσεις, εταιρίες start-up, ταξιδιωτικοί πράκτορες, οργανισμοί διαχείρισης προορισμού και αεροπορικές εταιρίες, θα παρουσιάζουν τις πιστοποιήσεις τους σε επίπεδο αειφορίας μέσα από μια σειρά σύντομων βίντεο, στο πλαίσιο του «Μαραθωνίου Αειφορίας».

Η καμπάνια “Power to Change” της έκθεσης θα υποστηριχθεί από τις πρωτοβουλίες βιώσιμου τουρισμού της Ελλάδας, ενώ προγραμματίζεται συζήτηση για τον ρόλο των γυναικών στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Σημαντικές εκδηλώσεις για το 2024 περιλαμβάνουν την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τη διοργάνωση του EuroPride στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του αειφόρου τουρισμού, η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ην.Βασιλείου και Ισλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, κάνει αναφορά στον κόμβο αειφορίας της Ελλάδας, SustainableGreece.co.uk, ο οποίος ιδρύθηκε πέρυσι προωθώντας καινοτομίες πρωτοβουλίες, ενώ σημείωσε ότι οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ έχουν διευρύνει τη χωρητικότητά τους και τη σεζόν στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η κ. Κεφαλογιάννη θα μιλήσει για θέματα ισότητας και προσβασιμότητας στον τουρισμό, στην οποία εντάσσεται η βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες με το έργο Seatrac σε 280 ακτές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας