Αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προειδοποίησε το Foreign Office.

Οι ταξιδιωτικές συστάσεις τροποποιήθηκαν χθες Κυριακή για να προειδοποιήσουν ότι είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξουν τρομοκρατικές επιθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία περιλαμβάνουν το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι μεταξύ των επτά εμιράτων του.

«Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι αδιάκριτες, μεταξύ άλλων σε μέρη που επισκέπτονται ξένοι», τονίζει το FCDO (Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης).

Αν και δεν γίνεται αναφορά στον πόλεμο στο Ισραήλ, το FCDO προέβη σε μια ενημερωμένη αξιολόγηση σχετικά με τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στα ΗΑΕ. Επικαλείται δηλώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων, που απειλούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην περιοχή του Κόλπου σε δυτικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων οικιστικών συγκροτημάτων, στρατιωτικών εγκαταστάσεων, εταιρειών πετρελαιοειδών, μεταφορών και αερομεταφορών, καθώς και σε πολυσύχναστους χώρους, όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, παραλίες, εμπορικά κέντρα και τζαμιά.

«Θα πρέπει να διατηρείτε υψηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους και σε δημόσιες εκδηλώσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το FCDO επανέλαβε την ανησυχία του για μια υψηλού βαθμού απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων παγκοσμίως σε βάρος συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου και των Βρετανών υπηκόων.

Οι ταξιδιώτες κλήθηκαν να παραμείνουν σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή. Παρόμοιες ταξιδιωτικές συμβουλές εκδόθηκαν και για το Κουβέιτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας