Δύο Ελληνικά νησιά βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των Σουηδών για διακοπές αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων που παρουσιάζει η TUI.

Ειδικότερα, η Ρόδος (3η δημοφιλέστερη επιλογή) και η Κρήτη (5η) βρίσκονται μέσα στους 5 προορισμούς που συγκεντρώνουν τις περισσότερες κρατήσεις για αυτό το φθινόπωρο. Πρώτος προορισμός τους είναι τα Κανάρια, και ακολουθούν η Κύπρος (δεύτερη θέση) και το Μεξικό (4η θέση).

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Sifopanel της Kantar Media για λογαριασμό της TUI, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.074 ανθρώπων ηλικίας 18-79 στις 20-23 Σεπτεμβρίου του 2023, παρά τις οικονομικές πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά των Σουηδών, ένας στους δύο σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό μέσα στο 2024 και ένας στους τρεις το χειμώνα. Επίσης, το 18% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει την Άνοιξη και το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα, εντοπίζεται ένα σχετικά υψηλό ποσοστό (31%) αναποφάσιστων σχετικά με τα ταξίδια το 2024.

Τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας ήταν:

-Οι νεαρότερες ηλικίες είναι αβέβαιες για τα μελλοντικά ταξίδια, ενώ ελαφρώς περισσότερες οικογένειες με παιδιά δηλώνουν φέτος ότι δεν θα ταξιδέψουν καθόλου. Αυτές οι δύο ομάδες ταξιδιωτών επιλέγουν σε σχετικά μεγαλύτερο ποσοστό από τους υπόλοιπους Σουηδούς, λιγότερα ταξίδια ή πιο φθηνούς προορισμούς.

-Μόλις ένας στους 5 (22%) δήλωσε ότι έχουν αυξημένη ανάγκη για διακοπές το φθινόπωρο ή το χειμώνα λόγω του κύματος καύσωνα που σημειώθηκε το καλοκαίρι. Τα δεδομένα της TUI επιβεβαιώνουν την τάση αυτή, καταγράφοντας υψηλά επίπεδα κρατήσεων για το χειμώνα, ιδιαίτερα για τις επερχόμενες σχολικές διακοπές.

– Κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών, αρκετές αναχωρήσεις προς, για παράδειγμα, τα Κανάρια Νησιά είναι σχεδόν γεμάτες από όλα σχεδόν τα σημεία αναχώρησης σε ολόκληρη τη χώρα. Επίσης, ενισχύθηκε η χωρητικότητα πτήσεων με μεγαλύτερα αεροσκάφη στις αναχωρήσεις προς το Μεξικό για να καλυφθεί η υψηλή ζήτηση. Επί του παρόντος υπάρχουν ακόμη θέσεις για Τουρκία και Ρόδο.

-Σχεδόν 7 στα 10 ταξίδια έχουν ήδη πωληθεί στις μακρινές πτήσεις. Ειδικά το Μεξικό αποτελεί τάση για αυτό το χειμώνα, χάρη στις απευθείας πτήσεις από Στοκχόλμη-Αρλάντα. Ωστόσο, οι περισσότεροι Σουηδοί θα ταξιδέψουν κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων στα Κανάρια Νησιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας