Η ίδρυση Προξενείου του Βιετνάμ στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους 3) με επίτιμο πρόξενο τον επιχειρηματία, Βασίλειο Κωνσταντινίδη, ανακοινώθηκε επίσημα στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Tran Thi Ha Phuong.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, τόσο η πρέσβης του Βιετνάμ, όσο και ο επίτιμος πρόξενος, αναφέρθηκαν στις σταθερά αναπτυσσόμενες -κατά την τελευταία δεκαετία- σχέσεις των δύο χωρών και επισήμαναν τις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη αυτών, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά στους στόχους ίδρυσης Προξενείου του Βιετνάμ στη Θεσσαλονίκη, τόνισαν πως έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση των εμπορικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών σχέσεων της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας με το Βιετνάμ.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, η πρέσβης του Βιετνάμ, Tran Thi Ha Phuong, συνοδευόμενη από τον κ. Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα με τον οποίο, επίσης, συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών. Επιπλέον, συμφώνησαν να προχωρήσουν στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών – της Σαϊγκόν και της Κεντρικής Μακεδονίας – όπως και να αναλάβουν από κοινού δράσεις για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών συνεργασιών, όπως είναι η οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα και το Βιετνάμ συνήψαν διπλωματικές σχέσεις το 1975. Η ελληνική Πρεσβεία στο Ανόι άρχισε να λειτουργεί το 2007, ενώ η Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα ιδρύθηκε το 2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας