Σύμφωνα με το Vedi Group, η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα φέτος είναι κατά 30% υψηλότερη έναντι της προηγούμενης σεζόν, ενώ τα στοιχεία του Tez Tour δείχνουν διπλάσια ζήτηση από πέρυσι.

Σύμφωνα με την Russian Express, οι εφετινές πωλήσεις ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του 2022, όμως σε απόλυτους αριθμούς η Ελλάδα για τη σεζόν του 2023 δεν είναι δημοφιλής προορισμός.

Οι τουρ οπερέιτορ σημειώνουν δε ότι οι Ρώσοι τουρίστες που έχουν συνηθίσει σε πολυτελή διαμονή επιλέγουν φέτος και πάλι την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Vedi Group, η Ελλάδα παραμένει συστηματικά ελκυστικός προορισμός για όσους επιλέγουν διακοπές κάθε χρόνο σε ξενοδοχεία όπως τα Sani Resort, Grecotel Hotels & Resorts και DanaiBeach Resort & Villas. Επιπλέον, λόγω της ισοτιμίας και του κόστους των πτήσεων, η Ελλάδα έχει γίνει πια προορισμός για τουρίστες με εισοδήματα άνω του μέσου όρου.

Για την εφετινή σεζόν, ο Pac Group διατήρησε τα συμβόλαιά του με την αλυσίδα Grecotel, το Sani Resort στη Χαλκιδική και τα Ikos Resorts σε Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω. Οι Space Travel και Russian Express διαθέτουν επίσης το μεγαλύτερο αριθμό κρατήσεων στην Ελλάδα για ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πέντε αστέρων Deluxe.

Ο Tez Tour επιβεβαιώνει ότι πάνω από το 55% των κρατήσεων στην Ελλάδα για το 2023 αφορούν πεντάστερα και πεντάστερα Deluxe ξενοδοχεία, ενώ τα δημοφιλέστερα κόνσεπτ διαμονής για τους Ρώσους είναι το all in (56%) και το «breakfast + dinner».

Επιπλέον, δεδομένων των πτήσεων ανταπόκρισης, οι Ρώσοι κάνουν κράτηση για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2019, και σύμφωνα με τον Pac Group προς το παρόν δεν υπάρχουν κρατήσεις για 7 διανυκτερεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας