Την προσοχή των καταναλωτών σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα που επικαλείται την επωνυμία της Ryanair με σκοπό να αποσπάσει χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους ταξιδιώτες, εφιστούν οι αρχές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα geo.de, η ψεύτικη ιστοσελίδα φέρει το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας και μια γραμμή τηλεφώνου, προσπαθώντας να πείσει τους επισκέπτες ότι πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα της Ryanair.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι απατεώνες προωθούν αυτή την ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και, ως αποτέλεσμα, αυτή εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης πριν από την πραγματική ιστοσελίδα της εταιρίας, παραπλανώντας τους ταξιδιώτες. Η διεύθυνσή της φέρεται να είναι αυτή: dolphin-app-9qqkm.ondigitalocean.app

Εάν κάποιος εξαπατηθεί και καλέσει στον τηλεφωνικό αριθμό που παρουσιάζεται, οι απατεώντες προσπαθούν να τον/ την πείσουν ότι είναι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας. Στη συνέχεια, ζητούν τον αριθμό κράτησης, τη διεύθυνση email και τα στοιχεία του λογαριασμού.

Επιπλέον, οι απατεώνες προσπαθούν να πείσουν τον καλούντα να κάνει μεταφορά χρημάτων και του ζητούν να κατεβάσουν ένα λογισμικό. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι απατεώνες μπορούν να με αυτόν τον τρόπο να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό. Σύμφωνα με την “Watchlist Internet”, οι απατεώνες προσπάθησαν ενίοτε να αποσπάσουν χρήματα μέσω πλατφόρμας για πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Αν κάποιος έχει ήδη πέσει θύμα της απάτης, πρέπει να ενημερώσει την τράπεζά του και να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Πρέπει επίσης να καταργήσει το λογισμικό από τη συσκευή του.

Η ανακοίνωση για αυτήν την απάτη δημοσιεύτηκε στο πόρταλ ηλεκτρονικού εγκλήματος της Γερμανίας “Watchlist Internet”, και αποτελεί σημαντική προειδοποίηση για όλους τους ταξιδιώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας