Η καθιέρωση της Κρήτης και ως προορισμού που προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ήταν ο στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης (με δικό της περίπτερο) στη διεθνή τουριστική έκθεση «TourNatur 2017», που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, στην έκθεση  ανάμεσα σε 5.000 προορισμούς, η Κρήτη παρουσίασε το δικό της μεγάλο δυναμικό σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης στο εκθεσιακό κέντρο «Μesse Dusseldorf», είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ποικιλία των επιλογών από προϊόντα και υπηρεσίες αγροτουρισμού-τουρισμού υπαίθρου και εναλλακτικού τουρισμού που διαθέτει η Κρήτη και τη μοναδικότητα του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου, να γευτούν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και να γνωρίσουν την κρητική φιλοξενία. Στο πλαίσιο της έκθεσης η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε δυο παρουσιάσεις του προορισμού. Η πρώτη έγινε στο ελληνικό προξενείο του Ντίσελντορφ με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες και η δεύτερη μέσα στον εκθεσιακό χώρο  παρουσία πλήθους κόσμου.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο εκτελεστικός γραμματέας Νίκος Ραπτάκης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού της ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης και η διπλωματούχος ξεναγός Βάλια Σαπουντζάκη.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, η συμμετοχή της Κρήτης στην έκθεση «θα δώσει ώθηση στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και θα ενισχύσει σημαντικά την επιλογή της Κρήτης ως βασικού προορισμού εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ταυτόχρονα θα αναδείξει και τις δυνατότητές μας σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου επιβάλλεται να  προβάλουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού που διαθέτουμε ως προορισμός».

Ο εναλλακτικός τουρισμός -όπως τονίστηκε στην έκθεση- αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως όπου μόνο οι Γερμανοί ξοδεύουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η δε «TourNatur», αποτελεί τη μεγαλύτερη γερμανική εμπορική έκθεση για πεζοπορία και υπαίθρια αθλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας