Προχωρούν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την υλοποίηση δράσεων ανάδειξης και προβολής Ενιαίας Πεζοπορικής Διαδρομής στη Χίο.

Στο πλαίσιο των δράσεων προβλέπεται η δημιουργία περιεχομένου προβολής και ψηφιακών ξεναγήσεων με λειτουργία εποχικού περιεχομένου και διαφημιστικό πρόγραμμα προβολής της Ενιαίας Πεζοπορικής Διαδρομής Ν. Χίου και της ψηφιακής της ξενάγησης.

Για την καλύτερη προώθηση της περιπατητικής διαδρομής της Χίου μήκους 92 χιλιομέτρων δημιουργείται ψηφιακή ξενάγηση στα ελληνικά και στα αγγλικά, με πολυμεσικό περιεχόμενο (κείμενα, διαδραστικός πεζοπορικός χάρτης, φωτογραφίες, αφήγηση), που θα ενισχύσει τη διασπορά του τουριστικού κοινού στην ενδοχώρα του νησιού και θα βοηθήσει στην προβολή του περιπατητικού τουρισμού της Χίου. Η ξενάγηση θα πρέπει να φιλοξενείται και να είναι διαθέσιμη με σύνδεσμο μέσω της ιστοσελίδας chios.gr, αλλά και να έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης τοπικά σε οποιαδήποτε συσκευή για off line λειτουργία.

Η διαδρομή που έχει συνολικό μήκος περίπου 92 χιλιόμετρα, βάσει της Μελέτης Ενιαίας Πεζοπορικής Διαδρομής Νήσου Χίου χωρίζεται σε οκτώ τμήματα. Για κάθε Τμήμα της διαδρομής θα πρέπει να συγκεντρωθεί αντίστοιχο περιεχόμενο, που θα περιλαμβάνει τον τίτλο του επί μέρους Τμήματος, τεχνικά στοιχεία της διαδρομής, όπως το μήκος, το χρόνο πεζοπορίας, τον βαθμό δυσκολίας, την υψομετρική καμπύλη, το χάρτη της διαδρομής, καθώς επίσης πληροφοριακά στοιχεία ενδιαφέροντος, ιστορικά ή φυσιολατρικά για το συγκεκριμένο Τμήμα.

Επίσης, θα σχεδιαστεί νέος λογότυπος με άμεση αναφορά στα μονοπάτια της Χίου. Με βάση το διαθέσιμο πληροφοριακό υλικό για κάθε Τμήμα της Διαδρομής θα καθοριστεί και το περιεχόμενο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για τις Πληροφοριακές Πινακίδες που θα τοποθετηθούν κατά μήκος της ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής (8 κεντρικές πινακίδες και 16 πινακίδες υποδοχής). Παράλληλα, θα σχεδιαστεί πρόγραμμα προβολής και προώθησης της ξενάγησης στα social media.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας