Ο τουρκικών συμφερόντων τουρ οπερέιτορ Detur Global, ανακοίνωσε την πτώχευσή του, μετά την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου 2022 για αναστολή της λειτουργίας του.

H αναστολή των επιχειρησιακών του δραστηριοτήτων αποφασίστηκε προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει σε ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και στην αναδιάρθρωση της εταιρικής οργάνωσης.

Ο Detur είχε προγράμματα διακοπών στη Ρόδο και την Κρήτη στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στη Γκραν Κανάρια στην Ισπανία.

Στη σελίδα του Detur στη Σουηδία αναφέρεται ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και το αυξημένο λειτουργικό κόστος έχουν φέρει την εταιρεία “σε τέτοια θέση που η διοίκηση αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει πλέον νόημα να συνεχίσει τις προσπάθειες για αναδιοργάνωση, ανακεφαλαιοποίηση ή εναλλακτικά πώληση και δυστυχώς πρέπει να ανακοινώσει ότι η Detur αναγκάζεται να κηρύξει πτώχευση”.

Για όσους έχουν ακυρωθεί τα ταξίδια τους, η επιστροφή του ποσού που καταβλήθηκε, εάν πλήρωσαν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει αμφισβητώντας το ποσό με την εκδότρια τράπεζα, η οποία, όπως αναφέρει, είναι συνήθως είναι η ταχύτερη χρονικά διαδικασία διεκπεραίωσης .

Μπορούν επίσης να διεκδικήσουν αποζημίωση από την ταξιδιωτική εγγύηση μέσω του Kammarkollegiet ή υποβάλλοντας τις αξιώσεις τους στον σύνδικο πτώχευσης και περιμένοντας τη διαδικασία και τον χρόνο διεκπεραίωσής τους, που συνήθως είναι μεγαλύτερος. Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σουηδίας, λόγω φόρτου εργασίας, ο χρόνος διεκπεραίωσης θα είναι μεγαλύτερος από τον κανονικό, επί του παρόντος περίπου 4-6 μήνες.

Η Detur απέκτησε νέους ιδιοκτήτες στα τέλη του 2020, με τη φιλοδοξία να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον για την εταιρεία και τους εργαζομένους της. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι εργασίες για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού ξεκίνησαν αμέσως, και όταν έληξαν οι περιορισμοί στα ταξίδια λόγω της πανδημίας, η εταιρεία μπόρεσε να συνεχίσει τη λειτουργία της και να προσφέρει ξανά προσιτές και ποιοτικές διακοπές σε ηλιόλουστους προορισμούς.

Με τις δυσκολίες λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης ανεστάλη η λειτουργία για το υπόλοιπο του 2022, με στόχο να εφαρμοστούν οργανωτικές αλλαγές και να προστεθούν νέα κεφάλαια, εναλλακτικά να αναζητηθούν και νέοι ιδιοκτήτες με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και να συνεχιστεί η λειτουργία στο 2023.

Δυστυχώς, όπως τονίζει η Detur, οι εκδότριες εταιρείες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών αποφάσισαν να παρακρατήσουν πληρωμές, με αποτέλεσμα να προκύψει οξύ πρόβλημα ρευστότητας και να “διαβρωθεί” η εν εξελίξει προσπάθεια για εξυγίανση της εταιρείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας