restaurant 100

Η φετινή είναι μια δύσκολη χρονιά τόσο για τα εστιατόρια, όσο και για τις διοργανώσεις, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την αγάπη μας για το καλό φαγητό και την εκτίμησή μας για τους επαγγελματίες που μας το παρέχουν. Έτσι, οι 100+ foodies της κριτικής επιτροπής των Restaurant 100 ανέδειξαν και φέτος τις κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα. Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: η Σπονδή και το CTC στην Αθήνα, το Γαστροδρόμιο «Εν Ολύμπω» στην Πιερία και η Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, η Μαύρη Θάλασσα  και τα Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, το Πεσκέσι και ο Ντουνιάς στην Κρήτη, ο Κοντοσώρος στη Φλώρινα και η Ταβέρνα του Κοττάνη στη Θράκη, το Proveleggios και το ΦΙΤΑ στην Αθήνα.

Οι κριτές ψήφισαν με ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών. Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:

  1. Σπονδή
  2. Aleria
  3. Vezene
  4. Etrusco
  5. Βαρούλκο
  6. CTC
  7. Botrini’s
  8. Nolan
  9. Cookoovaya
  10. Sushimou

Στις δέκα θεματικές δεκάδες των Restaurant 100, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:

  • Top Newcomers: Proveleggios, Αθήνα
  • Top Greek and Regional Cuisine: Aleria, Αθήνα
  • Top Restaurants for Meat: Basegrill, Αθήνα
  • Top Restaurants for Fish: Βαρούλκο, Αθήνα
  • Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou, Αθήνα
  • Top Wine Restaurants: By the glass, Αθήνα
  • Top Bar Restaurants: Balthazar, Αθήνα
  • Top All-Day Restaurants: Athénée, Αθήνα
  • Hidden Gems: Το Βαρύ Πεπόνι, Θεσσαλονίκη
  • Top Streetfood: Hoocut, Αθήνα

Τον τίτλο Πρεσβευτής της Ελληνικής Κουζίνας κέρδισε ο Γιάννης Μπαξεβάνης, τον τίτλο Best Young Chef η Ειρήνη Γιωργουδιού και τον τίτλο Best Patissier ο Στέλιος Παρλιάρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας