Τα ροδίτικα κρασιά τράβηξαν το ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών από την Άγκυρα, που ήλθαν στο νησί μας με ιδιωτικό σκάφος για διακοπές, το τριήμερο 25-27 Ιουνίου 2017.  Είναι φίλοι της Ρόδου, έρχονται στο νησί επί σειρά ετών, λατρεύουν τους ανθρώπους του νησιού, μιλούν με θαυμασμό για τη φιλοξενία των Ροδιτών, για τη φυσική ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου.  Η αγάπη των Τούρκων επισκεπτών για τη Ρόδο, τη Σύμη και τα άλλα νησιά της  Δωδεκανήσου είναι γνωστή καθώς τα επισκέπτονται με κάθε ευκαιρία.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με Ροδίτες παραγωγούς κρασιών και εισαγωγής ροδίτικων κρασιών στην Τουρκία, εξετάσθηκε από τον επιχειρηματία – εισαγωγέα κρασιών κ. Atinc Ethem, όταν ακολούθησε, με τη σύζυγο του κα Hurriyet Ethem και με τους άλλους 10 Τούρκους επισκέπτες, τον πρώτο δρόμο του  κρασιού που οδηγεί  στην  καρδιά του ροδίτικου αμπελώνα στον Αττάβυρο και συγκεκριμένα στον Έμπωνα και στα οινοποιεία της περιοχής.

Συζήτησε με ντόπιους καλλιεργητές αμπελώνων και παραγωγούς και πήρε μαζί του πολλά δείγματα από ροδίτικα κρασιά.

Ο κ. Ethem  επισκέπτεται συχνά το νησί μας, καθώς έχει έλθει μέχρι τώρα περισσότερες από 25 φορές. Αγαπά τόσο πολύ τη Ρόδο που από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι σήμερα την έχει επισκεφθεί 4 φορές.

Οι φίλοι του νησιού που παρέμειναν στο νησί μας λίγες ημέρες, αγαπούν τον ήλιο, τη θάλασσα της Ρόδου, τα ροδίτικα κρασιά και τη σούμα, αλλά αγαπούν κυρίως τους ανθρώπους του νησιού, κάτι που έσπευσαν να υπογραμμίσουν στην αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης τους ως φίλων της Ρόδου που προτιμούν το νησί για τις διακοπές τους, πολλά χρόνια τώρα, αλλά από φέτος και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους. Μαζί τους εκτελώντας χρέη διερμηνέα ήταν και ο συντοπίτης μας κ. Μάρκος Ναχνάς.

Πρόκειται για τους: κ. Ismail Keskil, την κα Ozlem Keskil, τους κυρίους Emin Okyay και Ahmet Tonak που έχουν επισκεφθεί τη Ρόδο περίπου 10 φορές,, την κα Filiz Cetinkaya Karafaki και τον κ. Levent Karafaki που έχουν έλθει στη Ρόδο περισσότερες από 20 φορές, τις κυρίες Nilgul Ohri  και Nilufer Ohri, τον κ. Erdal Koprulu και την κα Hatice Gul Koprulu που έχουν έλθει στο νησί περίπου 10 φορές. Όλοι μαζί επισκέφθηκαν τη Λίνδο, κολύμπησαν στο λιμανάκι του Άντονι Κουήν και σε άλλες παραλίες του νησιού, περπάτησαν στη Μεσαιωνική Πόλη και έφαγαν σε μικρά ταβερνάκια στην πόλη και τα χωριά.

Συγκινημένοι οι φίλοι της Ρόδου από την Τουρκία  παρέλαβαν τις τιμητικές διακρίσεις από την αντιδήμαρχο κ. Χατζηλαζάρου και στη συνέχεια συζήτησαν με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κο Κώστα Χατζίκο, για τα αγαπημένα τους μέρη στο νησί και γενικότερα για τις εμπειρίες τους από τις διακοπές τους στη Ρόδο.

Όλοι οι επισκέπτες ευχαρίστησαν θερμά την αντιδήμαρχο για την εξαιρετική τιμή να τους απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις των φίλων της Ρόδου.

Η αντιδήμαρχος , με τη σειρά της, τους ευχαρίστησε για την αγάπη που έχουν για το νησί και ευχήθηκε σύντομα να βρεθούν και πάλι στη Ρόδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας