Σαντορίνη

Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αντώνης Σιγάλας, απευθύνει έκκληση σε όλους για πλήρη συμμόρφωση με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτοκόλλα και τήρηση των μέτρων προστασίας, προκειμένου, όπως λέει, να κερδηθεί το στοίχημα της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Όλοι μαζί θα κρατήσουμε τη Σαντορίνη αλώβητη ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό» αναφέρει.

Ο κ. Σιγάλας απευθύνει, όπως λέει, προσκλητήριο υπευθυνότητας και συνέπειας σε όλες τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, σε όλους τους κατόχους μέσων μαζικής μεταφοράς, δημόσιων και ιδιωτικών, σε όσους απασχολούνται με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού.

Την ίδια στιγμή, καλεί τον καθένα ξεχωριστά να περιφρουρήσει τη σωστή λειτουργία της επιχείρησής του και όλοι μαζί να περιφρουρήσουν την εικόνα και το μέλλον των νησιών.

Τέλος, καλεί την πολιτεία να συνδράμει ουσιαστικά τις προσπάθειες της Σαντορίνης, ώστε να αξιολογεί σωστά τα επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τη Σαντορίνη και να αποφύγει τη λήψη οποιουδήποτε αιφνιδιαστικού μέτρου που θα στοχοποιεί άδικα το νησί, όπως τονίζει.

Οι πληρότητες στα καταλύματα του νησιού ξεπερνούν το 70% κατά μέσο όρο και σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και πλέον του 85%.

Να θυμίσουμε πως από το Σάββατο το μεσημέρι η εστίαση στη Μύκονο λειτουργεί χωρίς μουσική, ενώ επιβλήθηκε και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα ως τις 6 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν σε πρώτη φάση μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Ειδική μνεία γίνεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τα ιδιωτικά πάρτι στο νησί, θυμίζοντας ότι στη Μύκονο όπως και σε όλη την επικράτεια ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης ιδιωτικών συγκεντρώσεων εκτός χώρων εστίασης και επαγγελματικούς χώρους άνω των 20 ατόμων, έναντι αντιτίμου, ενώ στους τυχόν παραβάτες επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Το μίνι lockdown στο νησί προκάλεσε την οργή των επιχειρηματιών του νησί, με τους επαγγελματίες να δηλώνουν ότι ήδη έχουν ακυρώσεις. Η επιβολή του μίνι lockdown προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση.

Την ίδια ώρα στα «κόκκινα» κινούμενοι στα όρια, χωρίς να αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιβληθούν και εκεί πρόσθετα μέτρα αλά Μύκονος, βρίσκονται και άλλες περιοχές της χώρας που τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα όρια βρίσκονται το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ιος και η Πάρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας