Ορόσημο αποτέλεσε για την Scoot η πρώτη πτήση της εταιρείας προς την ιστορική πόλη της Αθήνας, χθες το πρωί. Η Scoot είναι ο μοναδικός αερομεταφορέας που συνδέει απευθείας τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα. Εξαιρετικά  αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πτήση είναι η πρώτη της εταιρείας σε ευρωπαϊκό προορισμό και η ‘παρθενική’ πτήση μεγάλης απόστασης της Scoot.

Με το ολοκαίνουργιο Boeing 787 Dreamliner, η πτήση διάρκειας 11.5 ωρών ξεκινά από τη Σιγκαπούρη κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.  Το αεροσκάφος που εκτελεί την πτήση ‘βαπτίσθηκε’ με ονομασία που παραπέμπει συμβολικά στον προορισμό-ορόσημο για την Scoot: το όνομα Mous-Scoot-Ka – που θυμίζει τον «μουσακά» – παραπέμπει στο διάσημο ελληνικό πιάτο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης πτήσης, οι επιβάτες πήραν μια γεύση από το… “Scootitude”, με παιχνίδια και βραβεία.

«Η Scoot αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική εταιρεία (και η μοναδική low-cost) η οποία προσφέρει απευθείας σύνδεση μεταξύ της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ελλάδας, με την απευθείας πτήση Σιγκαπούρη – Αθήνα,» δήλωσε ο Lee Lik Hsin, CEO, της Scoot. «Με το ντεμπούτο μας σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε πέντε ακόμα προορισμούς μέσα στην επόμενη χρονιά, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν ένα προορισμό μεγάλων αποστάσεων και τέσσερις καινούριους μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν νέες ταξιδιωτικές επιλογές, όχι μόνο για τους επισκέπτες από την Ασία, αλλά επίσης και για τους επιβάτες από την Ευρώπη, με την έναρξη της απευθείας πτήσης μεταξύ Σιγκαπούρης και Αθήνας .»

Το Mous-Scoot-Ka Boeing 787 Dreamliner προσγειώθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις  8.45 π.μ. της Τρίτης, 20 Ιουνίου. Το 787 Dreamliner της Scoot είχε θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με την «υδάτινη αψίδα» και ένα ελληνικό «Μουσακά πάρτι», το οποίο κατενθουσίασε τους επιβάτες της Scoot.

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, καλωσόρισε θερμά τη νέα, απευθείας σύνδεση της Scoot: «Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά η πρώτη πτήση της Scoot, η οποία συνδέει την Αθήνα και τη Σιγκαπούρη, με τo ολοκαίνουριο 787 Dreamliner! Η συγκεκριμένη σύνδεση είναι μια από τις πιο σημαντικές προσθήκες στο δίκτυο του αεροδρομίου μας για το 2017 και καθιερώνει την Αθήνα ως την ευρωπαϊκή πύλη για τις πτήσεις χαμηλού κόστους του συγκεκριμένου αερομεταφορέα από και προς την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. Η Scoot συνεχίζει τη μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη ιστορία της οικογένειας της Singapore Airlines στην Αθήνα. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για ένα εξαιρετικά σημαντικό δρομολόγιο που ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας και επιτρέπει στο κοινό να απολαύσει δύο υπέροχους προορισμούς!».

Θέλοντας να εξασφαλίσει ότι στη διάρκεια της μεγάλης πτήσης οι επιβάτες θα ικανοποιούνται και στο φαγητό, η Scoot εισήγαγε ένα σύνολο γευμάτων που διατίθεται προς αγορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Περιλαμβάνει 2 combos – ένα deluxe meal με 2 συνοδευτικά πιάτα και ένα ρόφημα, και ένα πιο ελαφρύ γεύμα με 2 σνακ και ένα ποτό. Σε συνάρτηση με τον προορισμό, παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα όπως ελληνική σαλάτα και μουσακάς έχουν συμπεριληφθεί στο Scoot Café menu στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Κάθε πακέτο γεύματος μπορεί να προ-παραγγελθεί έως και 72 ώρες πριν από την πτήση.

Ως προορισμός, η Αθήνα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας