Στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης με τις ακριβότερες παραλίες στον κόσμο για το 2017, βρίσκονται 6 ελληνικές παραλίες, σύμφωνα με έρευνα της TravelBird.

Συνολικά αξιολογήθηκαν οι 310 δημοφιλέστερες παραλίες από 70 χώρες, και ταξινομήθηκαν από την ακριβότερη έως την φθηνότερη, βάσει του κόστους που συνεπάγεται μια τυπική ημέρα στην παραλία σε καθεμία από αυτές.

Το κόστος αυτό, δηλαδή ο δείκτης τιμής παραλίας για το 2017 της TravelBird, προκύπτει από το άθροισμα της μέσης τιμής των εξής προϊόντων: Αντηλιακό, νερό, μπύρα, παγωτό και γεύμα.

Συγκεκριμένα, ως η πιο ακριβή ελληνική παραλία αναδεικνύεται το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (θέση 210, με κόστος 22,6 λίρες) ενώ ακολουθούν χαμηλότερα η Κόκκινη Παραλία (239), Γερακινή Χαλκιδικής (245), Ελαφονήσι (258), Πλάκα (264) και Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας (275, με κόστος 16,3 λίρες).

Πρωταθλήτρια στις ακριβές παραλίες αναδεικνύεται η Νορβηγία, αφού 3 από τις παραλίες της (Kristiansand Beach στο Vest-Agder, Huk Beach στο Όσλο, Solastranda στο Ρογκαλάντ) βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης, με μέσο κόστος από 48,3 λίρες για τη φθηνότερη έως 51,8 λίρες για την ακριβότερη. Αντίθετα, οι φθηνότερες παραλίες της κατάταξης εντοπίζονται στο Βιετνάμ.

Δείτε τον πίνακα με τις τιμές στις 6 ελληνικές παραλίες:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας