Ρεκόρ κρατήσεων για ταξίδια κρουαζιέρας πρόκειται να καταγραφεί το 2024, σύμφωνα με προβλέψεις της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). Αυτό συμβαίνει επειδή οι ταξιδιώτες σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος και budget έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια. Ο αριθμός είναι σε μεγαλύτερους όγκους από ό,τι ακόμη και πριν από την πανδημία COVID-19, σύμφωνα με τους φορείς κρουαζιέρας και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες των ΗΠΑ.

Φθηνότερες οι κρουαζιέρες
Οι ταξιδιώτες αναζητούν κρουαζιέρες το 2024, επειδή εξακολουθούν να είναι φθηνότερες από άλλα είδη ταξιδιού. Καθώς τα επίπεδα πληρότητας πλησιάζουν τα προ πανδημίας επίπεδα, οι φορείς εκμετάλλευσης σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους επόμενους μήνες.

Παρόλο που οι ταξιδιώτες έχουν ακυρώσει ή ανέβαλαν προγραμματισμένες διακοπές στη Μέση Ανατολή, οι κρατήσεις κρουαζιέρας θα φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ το 2024.

Πριν από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, οι κρατήσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία για το 2024 ήταν περίπου 25% υψηλότερες από ό,τι το 2019 για κρατήσεις το 2020.

Οι κρατήσεις το Νοέμβριο για το 2024 ήταν περίπου 20% υψηλότερες από την ίδια περίοδο του 2019.

Περίπου 35,7 εκατ. επιβάτες μπορεί να κάνουν κρουαζιέρες το 2024, από 31,5 εκατ. το 2023. Το εν λόγω νούμερο είναι 6% περισσότερο από τον αριθμό των επιβατών που απέπλευσαν το 2019.

Τι μπορεί να εμποδίσει τις κρατήσεις
Ο μόνος λόγος που μπορεί να εμποδίσει τις κρουαζιέρες είναι η ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carnival (NYSE:CCL), Josh Weinstein, τον περασμένο Σεπτέμβριο είπε ότι οι όγκοι για το 2024 θα υποχωρήσουν καθώς η εταιρεία θα μπορούσε να εξαντλήσει το απόθεμα για πώληση παρά την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας κατά 5% από το 2023.

Η ιδιωτική εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας με έδρα το Όσλο δήλωσε ότι οι κρατήσεις είναι τόσο ισχυρές για το 2024 και το 2025, που έχουν ήδη ανοίξει κρατήσεις για το φθινόπωρο του 2026, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της.

Η Royal Caribbean είπε στους επενδυτές ότι το τρίτο τρίμηνο, τα δύο τρίτα των επισκεπτών της ήταν είτε σε κρουαζιέρα για πρώτη φορά είτε χρησιμοποιούσαν τη Royal Caribbean για πρώτη φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας