Ταξιδιωτική ειδοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών έχει εκδοθεί για την Ιαπωνία μετά το τσουνάμι που προκλήθηκε από μια σειρά φονικών σεισμών.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι φέρονται να σκοτώθηκαν στην επαρχία Ishikawa στη δυτική ακτή της χώρας, το επίκεντρο του σεισμού των 7,6 Ρίχτερ της Δευτέρας.

Περίπου 1.000 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας – το ισοδύναμο της χώρας με στρατό – συμμετείχαν σε προσπάθειες έρευνας και διάσωσης σε περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida.

Με την άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι, θα προσπαθούσαν τώρα να δημιουργήσουν θαλάσσιους δρόμους για να φτάσουν στις απομονωμένες περιοχές της βόρειας χερσονήσου Νότο, όπου σημειώθηκε ο σεισμός.

Τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι περίπου 500 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί σε ένα χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο Noto, περιμένοντας σε λεωφορεία και άλλα οχήματα αφού το κτίριο του τερματικού σταθμού υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Οι δονήσεις προκάλεσαν αρκετές ρωγμές στον διάδρομο προσγείωσης, κλείνοντας το αεροδρόμιο εσωτερικού μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη.

Στην ενημερωμένη ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε νωρίς σήμερα (Τρίτη), το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης δήλωσε: «Μια σειρά σεισμών έπληξαν τη χερσόνησο Noto στην επαρχία Ishikawa την 1η Ιανουαρίου 2024, προκαλώντας μικρό τσουνάμι, πολλές πυρκαγιές και σημαντικές ζημιές σε υποδομές σε διάφορα μέρη του νομού Ishikawa.

«Περαιτέρω μετασεισμοί παραμένουν πιθανό και οι συγκοινωνιακές συνδέσεις έχουν διακοπεί.

«Εάν βρίσκεστε στις πληγείσες περιοχές, ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών και ελέγξτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τα νέα του NHK World .

«Οι πληγείσες περιοχές περιλαμβάνουν τις ακτές της Θάλασσας της Ιαπωνίας σε: Ishikawa, Yamagata, Niigata, Toyama, Fukui, Hyogo, Hokkaido, Aomori, Akita, Kyoto, Tottori και Shimane, καθώς και τα νησιά Iki & Tsushima.

«Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και στον ιστότοπο της Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ιαπωνίας. ”

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak, ο οποίος προσέφερε υποστήριξη στην Ιαπωνία, είπε: «Οι Βρετανοί υπήκοοι στις πληγείσες περιοχές θα πρέπει να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ιαπωνικών αρχών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας