Στο Διεθνές Πρόγραμμα Επισκεπτών του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ συμμετείχε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης στον ΣΕΤΕ, κ. Λία Ζαμπέτογλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τους τρόπους με τους οποίους η τουριστική βιομηχανία μπορεί να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Μαζί με άλλους 25 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, η κ. Ζαμπέτογλου εξέτασε στρατηγικές και πολιτικές για την προώθηση του τουρισμού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, διερεύνησε τις τάσεις στο τουρισμό (όπως τον τουρισμό περιπέτειας, τον πολιτιστικό, γαστρονομικό, οικογενειακό τουρισμό και τον οικοτουρισμό) και εξέτασε κόνσεπτ βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού και το ρόλο των μικρών επιχειρήσεων στην τουριστική βιομηχανία.

Μέσα σε 3 εβδομάδες, η κ. Ζαμπέτογλου επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον DC, τη Βοστώνη, το Burlington, την Αλμπουκέρκη και το Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό και το Σιάτλ.  Συναντήθηκε με εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τουριστικές ενώσεις, επιχειρηματίες και τοπικούς ηγέτες.

Η επίσκεψη στις ΗΠΑ έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών της Πρεσβείας των ΗΠΑ να δημιουργήσει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη για την Ελλάδα μέσω της τουριστικής βιομηχανίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας