Ακολουθεί Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου του “Καφέ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου” το οποίο αφορά στην πράσφατη απόφαση του ΥΠΠΟ να εκχωρήσει πολλά αναψυκτήρια των ελληνικών μουσείων στην εταιρεία “Γρηγόρης Μικρογεύματα” :

Πριν από λίγες μέρες ένα τεράστιο κύμα αγάπης, συμπαράστασης και αγωνίας για την τύχη του, αγκάλιασε το Καφέ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Οι φίλες και οι φίλοι μας, που πέρασαν ωραίες στιγμές στον Κήπο, σε μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις ή απλά έκλεισαν το ραντεβού τους εκεί, με την αλληλεγγύη τους μας έδωσαν τη δύναμη να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.
Δυστυχώς οι προσπάθειες μας προσέκρουσαν στην απόλυτα εχθρική στάση του ΥΠΠΟ και του αρμόδιου οργανισμού (ΟΔΑΠ) και στην επιμελημένα παρελκυστική στάση των εκπροσώπων της αλυσίδας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ.

Σήμερα το ΥΠΠΟ και η αλυσίδα ΓΡΗΓΟΡΗΣ ολοκληρώνουν μία αψυχολόγητα επιθετική, ανάλγητη και παράνομη ενέργεια κατά της εταιρείας που επί χρόνια λειτουργούσε το χώρο με ευαισθησία, ιδέες και ποιότητα. Χωρίς να περιμένουν την ετυμηγορία του αρμόδιου δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση στα μέσα Νοεμβρίου, απομακρύνουν τους εξοπλισμούς μας και εγκαθιστούν το νέο υπομισθωτή!
Επιβεβαιώνουν απόλυτα την άποψη ότι το ΥΠΠΟ μίσθωσε όλα τα αναψυκτήρια σημαντικών Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων σε μια αλυσίδα που δεν ξέρει ούτε προτίθεται να τα λειτουργήσει!

Γιατί όμως τόση σπουδή και επιθετικότητα;
Τι δεν πήγαινε καλά στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου και επείγονται να το δώσουν σε μια αλυσίδα franchising, για να το…υπομισθώσει σε τρίτους;
Ποιος πιέζει το ΥΠΠΟ να εγκαταστήσει άμεσα την αλυσίδα ΓΡΗΓΟΡΗΣ και τους υπομισθωτές της; Ποιος το εξωθεί σε τέτοιες ελάχιστα πολιτισμένες ενέργειες ;
Ποιες είναι οι καλύτερες υπηρεσίες που θα προσφέρει ο νέος υπομισθωτής, σε σχέση με αυτές που γνωρίζατε και επιβραβεύατε ως τώρα ;

Πως ικανοποιούνται τα κριτήρια ποιότητας και αναβάθμισης υπηρεσιών που θέτει- υποτίθεται- το ΥΠΠΟ στη Διακήρυξη του διαγωνισμού και στη σύμβαση μίσθωσης όταν ο μισθωτής είναι μια αλυσίδα άσχετη με τον πολιτισμό και την λειτουργία καταστημάτων, ενώ ο υπομισθωτής – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – προέρχεται από τους αστερισμούς της αθηναϊκής «νύχτας»;

Πόση απληστία, επεκτατικότητα και αναλγησία πρέπει να διαθέτει κανείς για να «ορμάει» σε μια μικρή και ποιοτική -κατά γενική ομολογία- επιχείρηση και στους περίπου 30 εργαζόμενους της, για να προσθέσει δύο ακόμη καταστήματα στα όσα ήδη διαθέτει: 450 περίπου καταστήματα, μια επιχείρηση κατασκευής σκαφών (που ενισχύεται αδρά), την ΑΙΓΛΗ του Ζαππείου, συμμετοχές σε άλλη αλυσίδα κλπ!

Το ΥΠΠΟ, η αλυσίδα ΓΡΗΓΟΡΗΣ και η ΙΚΕ που δημιούργησε γι’ αυτό το σκοπό, ολοκληρώνουν σήμερα μία ακόμη επιθετική ενέργεια σε βάρος του Πολιτισμού, στο Κέντρο της Αθήνας. Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα είναι η τελευταία. Δεν ξεμπερδεύουν όμως ούτε με μας, που θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να σας ενημερώνουμε (και υπάρχουν ακόμη πολλά για να κοινοποιήσουμε), πιστεύουμε ούτε με σας.
Θα αντέξουμε με την αλληλεγγύη σας και σας ευχαριστούμε θερμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας