Συμφώνησε το ΚΑΣ για τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

Την έγκρισή του για τα γυρίσματα του BBC έδωσε τελικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τη “Μικρή Τυμπανίστρια” του Τζον Λε Καρέ, έπειτα από σύσκεψη την Μ. Τρίτη 3 Απριλίου.

Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS – Παραγωγές Κινηματογράφου – Τηλεόρασης ΑΕ», με το οποίο ζητούσε τον χώρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς του BBC, βασισμένης στο έργο του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, όπως ήταν το αρχικό αίτημα, το οποίο προκάλεσε το “όχι” του ΚΑΣ, αλλά και την έντονη κριτική εναντίον του Συμβουλίου.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης αλλά τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι θέση για το συμβάν είχε πάρει και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδίδοντας ανακοίνωση πως θεωρεί πολύ σημαντική μια τέτοια ευκαιρία, και στηρίζει την παροχή επενδυτικού κινήτρου με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας