Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελλάδας, στην απαράμιλλη ομορφιά της, στην θερμή φιλοξενία των κατοίκων της και κυρίως στο θέμα της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι για τους Έλληνες ο τουρισμός δεν είναι μόνο θέμα αριθμών, αλλά αποτελεί μορφή διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών και προωθεί την ασφάλεια και την ειρήνη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την συνδρομή του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καλώντας τον να ενώσει την φωνή του με τους Έλληνες σε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά του, χώρα πρότυπο θεωρεί την Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Ταλέμπ Ριφάι. «Πιστεύω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για ένα θαύμα. Ένα θαύμα ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, όπου πραγματικά η οικονομική συγκυρία και οι γεωπολιτικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει κατά πολύ το έργο σας», δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αφού εξήρε την προσφορά της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στην προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού, αναφέρθηκε στην ελληνική ιστορία και στην ελληνική φιλοξενία και υποστήριξε ότι ο τουρισμός εκτός από την σημασία του για την παγκόσμια οικονομία, ανυψώνει το πνεύμα των ανθρώπων.

Η εκτίμηση του Ταλέμπ Ριφάι στο πρόσωπο της Έλενας Κουντουρά είναι πολύ μεγάλη, κάτι που τόνισε τόσο κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, σημείωσε το αντίκτυπο που είχε η πρόσφατη ομιλία της Έλενας Κουντουρά, στο International Destination Management Crisis Summit του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού πριν λίγους μήνες στο Λονδίνο, όπου ενώπιον ηγετών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού ήταν κεντρική ομιλήτρια, παρουσιάζοντας το επιτυχημένο παράδειγμα της διαχείρισης κρίσης για τον προορισμό Ελλάδα το 2015 και το 2016.

Υποστήριξε, επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στον τουρισμό στην Ελλάδα, ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, και πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στην αφοσίωση και στο σοβαρό έργο που επιτελεί η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η χθεσινή συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό και κατέληξε επισημαίνοντας την σημασία του τουρισμού για την παγκόσμια Οικονομία αλλά και για την διαπολιτισμική επικοινωνία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας