Ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Σχολής Τουρισμού & Φιλοξενίας του New York College μιλάει στο “Τουρισμός 360”

Τ360: Παρατηρούμε σημαντικές ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις. Πως διαμορφώνεται ο νέος ρόλος ιδιωτικής τουριστικής εκπαίδευσης;

Ιωάννης Σταυρουλάκης: Από πλευράς μας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Νew York College σε συνεργασία με το κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Bolton, προσφέρει τo ΒSc (Hons) International Hospitality Management, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών, σχεδιασμένο έτσι ώστε να καλύψει το φάσμα των κρίσιμων εργασιακών αναγκών των τουριστικών επιχειρήσεων και της φιλοξενίας. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης, προσφέρουμε εξειδικευμένα μαθήματα και πρακτική εκπαίδευση που εφοδιάζουν τους σπουδαστές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας του τουρισμού. Αναφορικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων, στοχεύουμε στην εξασφάλιση μιας ελκυστικής και καλά αμειβόμενης απασχόλησης μέσω του δικτύου του NYC με σημαντικούς παράγοντες στη βιομηχανία της φιλοξενίας (ΣΕΤΕ, Yes Hotels, SANI/IKOS, Costa Navarino κτλ.), ενισχύοντας την πρόσβαση σε custom-made ευκαιρίες απασχόλησης.

Το προσφερόμενο πρόγραμμα σπουδών επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των φοιτητών με βιωματικά μαθήματα και σύγχρονα εργαστήρια. Οι φοιτητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες στη διαχείριση ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων κρατήσεων και της ψηφιακής διαφήμισης, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται στη διοίκηση εστιατορίων και τις γαστρονομικές τάσεις-ένα σημαντικό μέρος της φιλοξενίας.

Τ360: Ποιά είναι τα κριτήρια για την επιλογή μιας σχολής;

Ι.Σ.: Η επιλογή σχολής τουριστικών σπουδών είναι κρίσιμη και πρέπει να γίνει με προσοχή. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:
1) Πρόγραμμα Σπουδών: Εξετάστε αν το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών περιλαμβάνει συγκεκριμένα μαθήματα που καλύπτουν τις ανάγκες σας, όπως: διαχείριση ξενοδοχείων, Management, Leadership, Operations Management κα.
2) Ακαδημαϊκό Επίπεδο Διδακτικού Προσωπικού: Ερευνήστε την εμπειρία και τις προσόντα του διδακτικού προσωπικού. Είναι σημαντικό να έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας στην πράξη, και όχι σε θεωρητικό επίπεδο.
3) Εργαστήρια και Πρακτική Άσκηση: Ελέγξτε αν η σχολή παρέχει ευκαιρίες καριέρας για πρακτική άσκηση και εκπαίδευση σε πραγματικές επιχειρήσεις.
4) Πτυχίο και Αναγνώριση: Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προσφέρει ένα αναγνωρισμένο πτυχίο, που θα σας επιτρέψει να εργαστείτε σε διεθνές επίπεδο.
5) Επαγγελματική Σταδιοδρομία και Δυνατότητες Απασχόλησης: Εξετάστε το ιστορικό απασχόλησης των αποφοίτων της σχολής, το networking με επιχειρήσεις του χώρου και τις δυνατότητες καριέρας που προσφέρει.

Τέλος, ο κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής πρέπει να συνεκτιμήσει τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και τους δικούς του στόχους καριέρας, καθώς κάθε σχολή μπορεί να έχει διαφορετική προσέγγιση στην εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού.

Γιατί να επιλέξει εμάς; Το Νew York College προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που ενσωματώνει τόσο ειδικές ενότητες στον τουρισμό και στην φιλοξενία όσο και γενικές επιχειρηματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν τις διεθνείς πρακτικές φιλοξενίας και εξειδικευμένο έμπειρο διδακτικό προσωπικό.
Το πρόγραμμα BSc (Hons) International Hospitality Management (Διεθνής Διοίκηση Φιλοξενίας) του University of Bolton, ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου με σπουδές εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, αφορά σε ένα ισχυρό πτυχίο επαγγελματικά ισοδύναμο με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων. Προσφέρει εκτεταμένη περίοδο πρακτικής άσκησης. Το 30% των φοιτητών μας ακολουθεί μια καριέρα στις εταιρείες στις οποίες έκαναν την πρακτική τους άσκηση. Το επαγγελματικό δίκτυο του New York College βοηθά ενεργά τους πτυχιούχους να απασχοληθούν στον τομέα. Πάνω από το 90% των φοιτητών βρίσκουν δουλειά στον κλάδο αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Τ360: Γιατί να επιλέξει κάποιος τον τουρισμό ως κλάδο απασχόλησης;

Ι.Σ.: Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλει κάποιος να εργαστεί στον Τουρισμό.
● Είναι ένας διεθνής κλάδος που προσφέρει δυνατότητα απασχόλησης σε παγκόσμιο επίπεδο.
● Είναι ένας τομέας δημιουργικός και προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξει κάποιος νέες ιδέες και προγράμματα για την βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών.
● Προσφέρει ποικίλες θέσεις εργασίας, όπως: διοίκηση ξενοδοχείων, εστίαση, τουριστικές υπηρεσίες, συνεδριακή διοργάνωση, και ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη, με δυνατότητες για εξειδίκευση και εκπαίδευση.
● Δίνει την ευκαιρία να συναναστρέφεστε με ανθρώπους από διάφορες κουλτούρες και να αναπτύξετε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις.
Συνολικά, ο τομέας του τουρισμού προσφέρει ευκαιρίες για μια διασκεδαστική, δημιουργική και επαγγελματική καριέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας