ξενοδοχεία, Θεοχάρης

Σε θετικό κλίμα και με στόχο την ένταξη του συνόλου των επαγγελματιών ξεναγών στα επιτακτικά μέτρα στήριξης λόγω COVID-19, πραγματοποιήθηκε χθες η τηλεδιάσκεψη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών

Ο υπουργός κ. Χ. Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μ. Κόνσολας αναφέρθηκαν στις ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού για τη θετική έκβαση της στήριξής τους. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου είχε έλθει σε επαφή με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών εστιάζοντας στο θέμα της ανάγκης ένταξης του συνόλου του κλάδου των ξεναγών στα μέτρα στήριξης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ζητήθηκε, τέλος, από τους συμμετέχοντες εκπροσώπους του κλάδου, -πρόεδρο Ν. Ξυλουρά, αντιπρόεδρο Ευρ. Βλάση, γ.γ Αναστασία Γαϊτάνου και τον πρόεδρο του  Σωματείου Διπλωματικών Ξεναγών Κρ. Πιπέρα-,  να υποβάλλουν τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι δικαιούχοι επαγγελματίες ξεναγοί.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα η ομοσπονδία ξεναγών είχε αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού με την οποία ζητούσε να δρομολογηθεί η ένταξη και των ξεναγών στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και να μπορέσουν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Το πρόβλημα ήταν πως συνήθως οι ξεναγοί έχουν πολλούς εργοδότες και δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο καθεστώς επιδότησης.

Η επαφή που είχαν χθες με τον υπουργό και τον υφυπουργό Τουρισμού διαφαίνεται πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν και θα υπάρξει λύση συνολικά για τον κλάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας