Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. προμήθευσε και εγκατέστησε τα συστήματα IP CCTV και Ασφαλείας, στις εγκαταστάσεις του φράγματος Αποσελέμη, της μονάδας Επεξεργασίας Νερού και των Φρεατίων Διακοπής κατά μήκους των αγωγών ύδρευσης.

Το Φράγμα Αποσελέμη και ο αντίστοιχος ταμιευτήρας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης είναι από τα μεγάλα έργα υποδομής στο νησί, με σκοπό την ενίσχυση της Ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο και απαιτητικό τεχνικό έργο, που αποτελείται από το φράγμα, τους αγωγούς μεταφοράς του νερού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού (EEN), και τους αγωγούς υδροδότησης προς τις πόλεις του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου, με 4 ενδιάμεσα αντλιοστάσια / δεξαμενές διακοπής και ελέγχου. Φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του έργου είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ).

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ προμήθευσε και εγκατέστησε συνολικά 70 IP κάμερες υψηλής ανάλυσης (4ΜΡ) και τα αντίστοιχα NVR (του οίκου HikVision), καθώς και συνολικά 11 συστήματα ασφαλείας στα επιμέρους κτίρια του φράγματος. Οι κάμερες συνδέονται σε δίκτυο οπτικών ινών μέσω κατάλληλων switches, και επιτηρούνται από κεντρικό σταθμό ελέγχου που βρίσκεται στα κτίρια της ΕΕΝ, ενώ τα συστήματα ασφαλείας είναι συνδεδεμένα με το σύστημα SCADA του έργου, παρέχοντας δυνατότητα για άμεση εποπτεία.

Επίσης, η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ έχει εγκαταστήσει το σύστημα πυρανίχνευσης του κεντρικού κτιρίου (διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα του οίκου Notifier) καθώς και τα συστήματα κατάσβεσης των Η/Μ χώρων των ΕΕΝ. To έργο εκτελέστηκε το 1ο εξάμηνο του 2017 και προσφέρει κεντρική εποπτεία και καταγραφή υψηλής ποιότητας εικόνας από όλα τα κρίσιμα σημεία, καθώς και συνεχή επιτήρηση της κατάστασης των συστημάτων ασφαλείας μέσω του SCADA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας