Βόλος, θαλάσσιος τουρισμός, γαστρονομία

Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία είναι η ονομασία της έκθεσης που θα διοργανωθεί από 14 έως 17 Μάιου στο λιμάνι του Βόλου, όπως παρουσιάστηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Ο διοργανωτής κ. Γεώργιος Καραχρήστος σημείωσε ότι  η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με βασικούς Υποστηρικτές τον Δήμο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Την αιγίδα τους έδωσαν το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «ΑΡΓΩ», η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων «Η Μαγνησία» και το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωση(INSULEUR).

Στην έκθεση αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 60 εκθέτες που ασχολούνται με το Yachting , το Θαλάσσιο Τουρισμό και την Γαστρονομία και 100 σκάφη κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και από όλη την Ελλάδα, ενώ εκτιμάται ότι το γεγονός θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφη, να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα, να γνωρίσουν νέα προϊόντα , να γευθούν τοπικά προϊόντα και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στα πλαίσια της εκθεσης που έχουν σκοπό την ανάδειξη της περιοχής. Τις ημέρες της έκθεσης θα παρουσιαστούν Εταιρίες Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting, εταιρίες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting, εταιρίες με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για Β2Β συναντήσεις με επιχειρηματίες και Bloggers που θα συναντηθούν με τους επαγγελματίες του Yachting.

Επιπλέον τις ημέρες της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και δύο συνέδρια το ένα με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός – Γαστρονομία και Προοπτικές Ανάπτυξης στην Θεσσαλία» και το δεύτερο με θέμα «Συγκριτικά πλεονέκτημα της Γαστρονομίας και του Οίνου της Θεσσαλίας σε σχέση με την ανάδειξη τη Θεσσαλίας ως γαστρονομικός προορισμός».

Από την πλευρά του συνδιοργανωτή o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός δήλωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για μία άλλη μορφή τουρισμού.  «Κάθε τι που δημιουργεί κινητικότητα για τον τουρισμό, και ειδικότερα τον θαλάσσιο, δημιουργεί και  προστιθέμενη αξία» σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα συστάθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού στη Θεσσαλία που έχει στόχο ακριβώς την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως τουριστικό προορισμό και την καλλιέργεια εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας