Θεοχάρης

Την χαριστική βολή στη όποια φετινή τουριστική κίνηση έδωσε η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει τους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά σε καραντίνα 14 ημερών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί. Ιδιαίτερα στην Κρήτη και την Ζάκυνθο το πλήγμα στον τουρισμό είναι συντριπτικό, καθώς και στους δύο αυτούς τουριστικούς προορισμούς το ποσοστό των Βρετανών τουριστών είναι διψήφιο. Ήδη όπως μεταδίδει η ΕΡΤ τα αεροπλάνα φθάνουν άδεια στην Κρήτη από την Βρετανία. Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσιεύματα η TUI ακυρώνει ταξίδια προς ελληνικούς προορισμούς. Όλα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρούνται στη χώρα μας. Με αφορμή την απόφαση της Βρετανίας ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παραχώρησε συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, όπου τόνισε πως πρόκειται για μία πολύ ατυχή απόφαση, η οποία δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το όριο που έχει θέσει η ίδια η βρετανική κυβέρνηση είναι 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στα 13 με 14 κρούσματα και μάλιστα με πτωτική τάση.  

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το κατά πόσο είναι ακριβή τα ελληνικά στοιχεία ο κύριος Θεοχάρης σημείωσε η ελληνική κυβέρνηση έχει εργαστεί στενά με την βρετανική και έχει μοιραστεί όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. «Λαμβάνουμε αυστηρές και δύσκολες αποφάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου βλέπουμε να υπάρχει συγκέντρωση κρουσμάτων, αψηφώντας τις οικονομικές συνέπειες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας και των επισκεπτών μας», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα της οικονομίας σε όλη την Ευρώπη, οδήγησε αναλογικά σε αύξηση των κρουσμάτων και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αναλογικά η εικόνα της χώρας μας είναι και πάλι θετική ως προς την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε τέλος ότι τα τεστ στα αεροδρόμια λειτουργούν αποτελεσματικά. «Έχουμε κάνει εκατοντάδες, χιλιάδες τεστ στα σύνορα. Και βρίσκουμε μόνο 0,2% θετικά τεστ. Αυτό είναι πολύ καλό ποσοστό. Έχουμε χαμηλότερο ποσοστό εντός της Ελλάδας. Νιώθουμε ότι διατηρήσαμε την κατάσταση υπό έλεγχο χάρη σε αυτό το σύστημα», τόνισε, ενώ επανέλαβε πως οι Βρετανοί συνεχίζουν να είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην Βρετανία, διότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι υπό έλεγχο και το ΕΣΥ δεν βρίσκεται υπό πίεση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News στο  ακόλουθο link:  https://youtu.be/gfDr37gDRMU

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας