Ο Δήμος Καλύμνου ενέκρινε τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου στα Θέρμα όπου βρίσκονται και οι δημοτικές θερμοπηγές του νησιού.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι μακροχρόνια, με πρώτη εκτίμηση τα 25 έτη με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 25 χρόνια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας του νησιού και προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου.

H αξιοποίηση αφορά τις Ιαματικές Πηγές στα Θέρμα της Καλύμνου δηλαδή του κτιριακού συγκροτήματος 700,055 τ.μ μετά του περιβάλλοντος χώρου συνολικής έκτασης 48.873,00 τ.μ., με τον μισθωτή να αναλαμβάνει το σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου προβαίνοντας ταυτόχρονα σε τυχόν πρόσθετες παροχές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εκμίσθωση από τον Δήμο Καλύμνου δεν είναι άτοπη καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία παρέχεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού να αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιουσίας τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας.

Προς τον σκοπό αυτό εκμισθώνουν ακίνητα για τουριστικούς σκοπούς με μακροχρόνια μίσθωση, που είναι σαφώς ελκυστικότερη για την δημιουργία τουριστικών μονάδων υψηλών προδιαγραφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας