Με το… βλέμμα σε μια «ένεση» ρευστότητας της τάξεως των £750 εκατομμυρίων, ποσό που θα της επιτρέψει να λειτουργήσει δίχως αναταράξεις κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα, καθώς επίσης και να αποκτήσει την ευελιξία προκειμένου να προβεί σε μελλοντικές επενδύσεις, η Thomas Cook Group βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Fosun Tourism Group, τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, και τις κύριες τράπεζες που την έχουν δανειοδοτήσει προκρίνοντας τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και διαχωρισμού των λειτουργιών του ίδιο του Group.

Όπως σημειώνεται από την πλευρά της Thomas Cook, θα απαιτηθεί η άμεση αναδιοργάνωση και η αλλαγή της ιδιοκτησίας των τομέων Tour Operator και της αεροπορικής εταιρείας, τα οποία θα περάσουν στην κυριότητα της Fosun.

Σύμφωνα με την πρόταση, ένα σημαντικό ύψος που αφορά στον εξωτερικό τραπεζικό δανεισμό του ίδιου του Group αλλά και το ομολογιακό χρέος θα μετατραπεί σε ρευστότητα.

Όπως ανέφερε ο Peter Fankhauser, Διευθύνων Σύμβουλος της Thomas Cook: “Εξετάσαμε πολλαπλές επιλογές, σενάρια και σχέδια τα οποία θα μας διασφάλιζαν τον περιορισμό του συνολικού χρέους μας και παράλληλα θα έθεταν σε μια νέα, περισσότερο βιώσιμη βάση τα οικονομικά μας δεδομένα. Καταλήξαμε στην πρόταση της ανακεφαλαιοποίησης και του διαχωρισμού των τομέων του ομίλου ως την πλέον ολοκληρωμένη λύση, η οποία κινείται σε απόλυτα ρεαλιστικά πλαίσια, με έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο brand, τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές μας”.

Αναφορικά με το φετινό καλοκαίρι, σημειώνεται πως το 75% του συνολικού διαθέσιμου προγράμματος έχει ήδη πωληθεί, μέγεθος ελαφρώς αυξημένο εν συγκρίσει με ότι ίσχυε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Όσο για τα bookings του Group Tour Operator, σημειώνουν κάμψη της τάξεως του 9%.

Σε ότι έχει να κάνει με την αεροπορική εταιρεία του ομίλου, τα bookings της εμφανίζονται μειωμένα κατά 3%, ενώ η πτυχή της τιμολόγησης είναι ενισχυμένη κατά 2%. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας