Το έργο του Υπουργείου Τουρισμού που έχει συντελεστεί την τελευταία τριετία και έχει οδηγήσει στη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού καθώς και την επικοινωνιακή στρατηγική στην προώθηση και προβολή μέσω του ΕΟΤ για την ανάδειξη της Ελλάδας σε παγκόσμιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό, παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μιλώντας στην ειδική ενότητα για τον οδικό χάρτη στη στρατηγική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού «Greek Tourism Strategic Map: the Growth Roadmap”.

Ο κ. Καρίμαλης αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στον τουρισμό και στην ισχυρή πολιτική βούληση μέσα από την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού για την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης, δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικής ανάπτυξης.

«Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να κινητοποιήσουμε νέα τουριστική ανάπτυξη με οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη που θα διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Περιφέρεια και προορισμό. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και νέες πηγές εσόδων ώστε να ενισχύουμε ουσιαστικά τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε τις υψηλές τουριστικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού με διαδοχικά ρεκόρ τριετίας, και στους στρατηγικούς στόχους που απέδωσαν άμεσα για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού -ένα κεφάλαιο με τεράστια δυναμική αναξιοποίητο στο παρελθόν-, την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών, το άνοιγμα νέων ξένων αγορών επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης και την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων.

Ο κ. Καρίμαλης αναφέρθηκε στον τουρισμό ως άκρως παραγωγική δραστηριότητα, και παρουσίασε το σύνολο του έργου του Υπουργείου Τουρισμού που δημιουργεί τις βάσεις και τις ευκαιρίες για την τουριστική ανάπτυξη και ανοίγει το δρόμο ώστε ο ιδιωτικός τομέας να προχωρήσει σε νέες επωφελείς κινήσεις και συνεργασίες.

Επίσης αναφέρθηκε στον ρόλο του ΕΟΤ ως του εθνικού φορέα υλοποίησης της επικοινωνιακής στρατηγικής στην παγκόσμια προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού και τόνισε ότι το υλοποιούμενο πρόγραμμα έχει αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη στη δυναμική παρουσία και διεθνή διάκριση της Ελλάδας ως ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Ο ΕΟΤ, τόνισε, με το ευρύ δίκτυο επαφών διεθνώς, την τεχνογνωσία και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, στηρίζει τις Περιφέρειες, τους προορισμούς και τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος και την δυναμική προώθηση και προβολή του στις παραδοσιακές και νέες αγορές.

Ο κ. Καρίμαλης τόνισε ότι στην εθνική προσπάθεια για την ισχυρή τουριστική ανάπτυξη είναι καθοριστική η συμβολή όλων των παραγωγικών δυνάμεων και κάλεσε σε στενή και διαρκή συνεργασία «ώστε να κινητοποιήσουμε οφέλη για όλους, για όλη την Ελλάδα και όλα τα επόμενα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας