Στις 17 Απριλίου, το γήπεδο γκολφ της Costa Navarino, το πρώτο παγκοσμίως γήπεδο γκολφ που τελεί υπό την Αιγίδα της ΔΟΑ, ήταν ένας από τους πρώτους σταθμούς της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας η οποία ξεκίνησε στις 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία και θα διασχίζει την Ελλάδα για 11 ημέρες. Πρόκειται για το πρώτο γήπεδο γκολφ στη Μεσόγειο που υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα.
Οι λαμπαδηδρόμοι, διακεκριμένοι αθλητές της Navarino Junior Golf Academy, μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα στο International Olympic Academy Golf Course. H ονομασία του γηπέδου συμβολίζει τη σχέση του αθλήματος με τον Ολυμπισμό, καθώς πρόκειται για τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις γκολφ στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ταυτόχρονα αντανακλά τις κοινές αξίες της ΔΟΑ, της ΕΟΕ και της Costa Navarino για την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα και την προσωπική ευημερία. Στην εκδήλωση υποδοχής της Φλόγας παρευρέθηκαν ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της ΕΟΕ, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της ΔΟΑ, ο κ. Παναγιώτης Καρβέλας, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ο κ. Γιάννης Σαρδέλης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, o κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, η κα. Veronique Bruez, Aκόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, και ο κ. Ευγένιος Δενδρινός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ.
Μαθητές των σχολείων και μέλη των αθλητικών συλλόγων του Δήμου Πύλου-Νέστορος παρακολούθησαν την εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μαθήματα γκολφ, αλλά και να μάθουν από την Ολυμπιονίκη στη ρυθμική γυμναστική, Κλέλια Πανταζή, για τη δική της εμπειρία συμμετοχής στο Σύδνεϋ το 2000.
Γιορτάζοντας τη φετινή Ολυμπιακή χρονιά και με στόχο την προώθηση του αθλητισμού στις νεαρές ηλικίες, η Costa Navarino θα παρουσιάσει το καλοκαίρι ένα sports camp για παιδιά και νέους ηλικίας 6-15 ετών. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο 5θήμερο camp και να δοκιμάσουν 10 διαφορετικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τις 15 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου, όσοι συμμετέχουν στο sports camp και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών, θα έρθουν σε επαφή με αθλήματα όπως γκολφ, μπάσκετ, τένις, ενόργανη & ρυθμική γυμναστική, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, αναρρίχηση, beach volleyball, κολύμβηση και υδατοσφαίριση (water polo) και θα ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.
Αντίστοιχη πληθώρα επιλογών υπάρχει και για τους ενήλικες, όπως γκολφ στα τέσσερα διεθνώς αναγνωρισμένα γήπεδα 18 οπών, μπάσκετ στο NBA Basketball School, τένις, padel και pickleball στο Mouratoglou Tennis Center, καγιάκ, SUP, surfing και windsurfing στο Watersports Center by Moraitis. Επίσης μπορούν να έρθουν σε επαφή με το snorkeling, τις καταδύσεις και την ιστιοπλοΐα στο Navarino Sea, καθώς και με την πεζοπορία, αναρρίχηση και ποδηλασία, ανακαλύπτοντας τη μεσσηνιακή φύση με το Navarino Outdoors.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας