Η Ευρώπη του μέλλοντος, οι προκλήσεις –πολιτικές και οικονομικές- της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα επιχειρησιακά μοντέλα του αύριο κι ο ρόλος της Ελλάδας ως ένα πρόσφατο success story, πρόκειται να αποτελέσουν τις βασικές ενότητες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων με θέμα «Το Όραμα της Ευρώπης», που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και θα συμμετάσχουν 300 κορυφαίοι εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Στην επίσημη αυτή διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton Athens, θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης, βουλευτές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, καθώς και ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα δοθούν μέσω ομιλιών και συζητήσεων υψηλόβαθμων εμπειρογνωμόνων, νέα στοιχεία πάνω στα τρέχοντα ευρωπαϊκά και επίκαιρα πολιτικά θέματα, που άπτονται των ενδιαφερόντων της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, το Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων περιλαμβάνει οκτώ θεματικές ενότητες:

  • #futurechamber – μέρος I: Τα Επιμελητήρια του αύριο
  • #futurechamber – μέρος ΙI: Επιχειρησιακά μοντέλα του αύριο
  • Ελλάδα: Ιστορίες επιτυχίας (success stories) και προοπτικές 
  • Το Όραμα της Ευρώπης
  • Η Ευρώπη μετά τις εκλογές
  • Ευρώπη & OBOR (“One Belt One Road”)
  • Γεωστρατηγική για την Ευρώπη
  • ΕΥΡΩ και ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν κατά την πρώτη μέρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Βιομηχανία, Εμπόριο & Προστασία Καταναλωτή, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ενώ από την ευρωπαϊκή σκηνή θα μιλήσουν την πρώτη μέρα ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και τη δεύτερη ημέρα η κα Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής Χανίων & τ. Υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Δημήτρης Κούρκουλας, τ. Υφυπουργός Εξωτερικών, τ. Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη γερμανική κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί, κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου, εναρκτήρια ομιλία του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένου της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV), κ. Norbert Barthle, καθώς και ομιλία της Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κας Claudia Dörr-Voß

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνέδριου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις συζητήσεις στα πάνελ, θέτοντας τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές μέσω ειδικής εφαρμογής. 

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, θα λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι των Διοικήσεων των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, αλλά και των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας, που αποτελούν μέρος του Παγκόσμιου Δικτύου των Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.europakonferenz.ahk.de/gr/

Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τηλ. 210 6419021 και 210 6419038, E-Mail: s.theofanidou@ahk.com.gr και e.liouta@ahk.com.gr 

Ιστοσελίδα: https://www.europakonferenz.ahk.de/gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας