Τις προστατευόμενες περιοχές σε όλη την Ελλάδα αλλά και πληροφορίες για τα ορειβατικά καταφύγια, τα κέντρα πληροφόρησης, τα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τα χιονοδρομικά κέντρα, τους υγροτόπους, τους ορεινούς όγκους και τα ιαματικά λουτρά μπορεί να βρει, εδώ και λίγες μέρες, ο επισκέπτης της νέας ιστοσελίδας ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας ως τουριστικών προορισμών visitgreeknature.gr.

Τη σελίδα δημιούργησαν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ενώ σχετική παρουσίαση έκανε σήμερα η εκπρόσωπος του μουσείου και του κέντρου, Λένα Χατζηιορδάνου, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας για το Διαδίκτυο και τα νέα μέσα ανάδειξης και προβολής των προστατευόμενων περιοχών.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει το σύνολο των προστατευόμενων περιοχών της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, πραγματεύεται ισάξια τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας και έχει στόχο να προβάλλει τη σπουδαιότητά τους και την αξία τους για την αναψυχή.

Απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, τόσο σε υπηρεσίες, φορείς και επιστήμονες όσο και σε κάθε επισκέπτη της φύσης, αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο και είναι προσβάσιμη εδώ και μερικές μέρες από τον αντίστοιχο σύνδεσμο. Ήδη, όπως επισήμανε η κ. Χατζηιορδάνου, η ιστοσελίδα τυγχάνει ευρύτατης επισκεψιμότητας ενώ αναμένονται ακόμη περισσότερες προβολές και επισκέψεις της στο μέλλον.

Σε αυτήν, άλλωστε, μπορεί ο καθένας να βρει χρήσιμες γενικές πληροφορίες και χάρτες των περιοχών της χώρας που προστατεύονται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στοιχεία για τους φορείς που είναι αρμόδιοι για τη διαχείρισή τους και μια σειρά από αφηγηματικούς χάρτες που περιλαμβάνουν τα όρια των προστατευόμενων περιοχών, τις υποδομές ενημέρωσης και αναψυχής, τα μνημεία, τους χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και τους επίσημους συνδέσμους με τις ιστοσελίδες των φορέων για την άντληση άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης. Στην ιστοσελίδα υπάρχει ακόμη πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Αναλυτικότερα, παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα 1300 εθνικές προστατευόμενες περιοχές, 446 περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000, 51 περιοχές που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις, 36 φορείς διαχείρισης, 2100 υποδομές και χώροι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον οικοτουρισμό και την αναψυχή. Υπάρχουν επίσης 20 διαφορετικά σύνολα γεωχωρικών δεδομένων, έξι δικτυακές υπηρεσίες θέασης γεωχωρικών δεδομένων, 45 διαδραστικοί χάρτες και πάνω από 500 φωτογραφίες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο διευθυντής του Πράσινου Ταμείου Γιώργος Πρωτόπαπας τόνισε ότι το έργο «προβολή και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της χώρας» έχει στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των περιοχών του Δικτύου Naura, την ενδυνάμωση του τουριστικού τους προφίλ και την προσέλκυση ενημερωμένων και κατάλληλα προετοιμασμένων επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας