βρετανία

Έρευνα των Service Science και Kantar για λογαριασμό του Travel Weekly, που διεξήχθη το Μάιο, δείχνει πως οι Βρετανοί είναι αρκετά επιφυλακτικοί με τα ταξίδια στο εξωτερικό, με έναν στους 10 να θέλουν να βγουν από τα σύνορα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 31% των ενηλίκων στο Ην. Βασίλειο προτίθενται να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό μέχρι τον Απρίλιο του 2022. Ωστόσο, εξ αυτών μόλις το 15%, δηλαδή μόλις το 5% του συνόλου των ενηλίκων, θα ταξιδέψουν το νωρίτερο δυνατό.

Άλλο ένα 15% πιστεύει ότι θα μπορέσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για διακοπές πριν το τέλος της χρονιάς.

Σχεδόν ένας στους 3 δυνητικούς ταξιδιώτες (30%) σκοπεύουν να τηρήσουν στάση αναμονής πριν την κράτηση, για το πώς θα αναπτυχθεί το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης για διεθνή ταξίδια, και ένα 26% δήλωσε ότι είτε δεν είναι πιθανό να κάνει διακοπές στο εξωτερικό ενώ βρίσκεται σε εφαρμογή το σύστημα αυτό είτε είναι αβέβαιοι για τις απαιτήσεις στα ταξίδια. Οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν πότε θα κάνουν κράτηση ή θα ταξιδέψουν.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα των Βρετανών ακόμη και πριν την απομάκρυνση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα στις αρχές Ιουνίου.

Ειδικότερα, ένας στους 5 δυνητικούς τουρίστες κάτω των 54 ετών (18%) δήλωσε ότι θα ταξιδέψει το νωρίτερο δυνατό έναντι αντίστοιχου ποσοστού 5% των ηλικιών άνω των 65.

Ένας στους 5 (20%) ηλικίας κάτω των 35 ετών εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα μπορέσει να ταξιδέψει πριν τα τέλης της χρονιάς, έναντι 14% των ηλικιών 35 και άνω.

Ένας στους 4 των κάτω των 45 ετών (26%) δήλωσε ότι θα περιμένει πώς θα εξελιχθεί το άνοιγμα των ταξιδιών πριν προβεί σε κράτηση, έναντι 39% των 55 και άνω.

Μόλις ένας στους 9 στις ηλικίες κάτω των 45 (11%) δήλωσε ότι δεν είναι πιθανό να κάνει διακοπές ενώ είναι σε εφαρμογή το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, έναντι 19% των ηλικιών άνω των 45.

Επιπλέον, ένας στους 7 νεαρούς ταξιδιώτες (16-34) δήλωσε άγνοια σχετικά με τις απαιτήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό (14%), και προηγούνται οι άνω των 65 (18%). Ωστόσο, λιγότεροι από ένας στους 12 (8%) των ηλικιών 45-64 δήλωσαν το ίδιο.

Σχεδόν δύο στους 5 ενήλικες ηλικίας κάτω των 35 οι οποίοι σκοπεύουν να κάνουν διακοπές (37%) έχουν εμπιστοσύνη στα ταξίδια στο εξωτερικό, όμως το ποσοστό τους στις ηλικίες 35-41 πέφτει στο 31% και στις άνω των 55 στο 20%.

Οι άνω των 45 ετών όμως εμφανίζονται πιο αβέβαιοι για τα ταξίδια, με το 23% των ηλικιών 35-44 και το 17% των 16-24 να μη γνωρίζουν ακόμα τι θα κάνουν σε σχέση με τις διακοπές. Αντίθετα, μόλις το 6% των άνω των 65 ετών δήλωσαν αβέβαιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας