Το ενδιαφέρον για ταξίδια στα ελληνικά νησιά ανέκαμψε την εβδομάδα αμέσως μετά τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με το icelolly.com και το TravelSupermarket.

Η έκθεση Pulse του Ice Travel Group για τις αναζητήσεις των καταναλωτών στους ιστότοπους σύγκρισης διακοπών μεταξύ 31 Ιουλίου και 6 Αυγούστου περιελάμβανε την περίοδο αμέσως μετά τις πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Κέρκυρας, όπου υπήρξαν εκκενώσεις χιλιάδων Βρετανών.

Τα στοιχεία του icelolly.com έδειξαν ότι οι αναζητήσεις για τη Ρόδο αυξήθηκαν κατά 69,5%, οι αναζητήσεις για την Κέρκυρα αυξήθηκαν κατά 48% και για την Κρήτη κατά 31%. Στους δέκα κορυφαίους προορισμούς της εταιρείας, μόνο η Costa del Sol σημείωσε αύξηση 7,5% αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία του TravelSupermarket έδειξαν παρόμοια τάση. Οι αναζητήσεις την εβδομάδα μετά τις πυρκαγιές αυξήθηκαν κατά 82% για την Κρήτη και κατά 78% για τη Ρόδο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Εντός της πρώτης δεκάδας, οι μεγαλύτερες αυξήσεις ήταν για τη Λανζαρότε, με άνοδο 20%, και την Αττάλεια, με άνοδο 8%.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, κορυφαίες θέσεις και στους δύο ιστότοπους κατέλαβε η Μαγιόρκα ακολουθούμενη από την Τενερίφη.

Όμως η Ελλάδα επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα του icelolly.com, ως ο έβδομος προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις με μερίδιο 4,58% στις κρατήσεις, και η Κρήτη κατέλαβε τη δέκατη θέση στο TravelSupermarket, λαμβάνοντας το 3,15% των κρατήσεων.

Στις αναζητήσεις κυριάρχησαν οι προσφορές της τελευταίας στιγμής. Πάνω από το ένα τρίτο των αναζητήσεων αφορούσαν αναχωρήσεις τον Αύγουστο.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις, ωστόσο, ήταν για αναχωρήσεις τον Ιούλιο του 2024 για το icelolly.com και για τον Φεβρουάριο του 2024 για το TravelSupermarket.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας