Ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Τουρισμού και η EGYPTAIR στην 33η Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA

tour_market
By tour_market December 5, 2017 12:31 Updated

Ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Τουρισμού και η EGYPTAIR στην 33η Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA

Ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην 33η Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. Παράλληλα, στο περίπτερο του Οργανισμού φιλοξενήθηκε και ο επίσημος αερομεταφορέας της Αίγυπτου, η αεροπορική εταιρεία EGYPTAIR.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού και της EGYPTAIR, παρουσίασαν την Αίγυπτο ως διεθνή τουριστικό προορισμό σε περισσότερους από 5.000 επισκέπτες, ενώ τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, είχε σύντομη συνομιλία για θέματα του κλάδου, με τον Διευθυντή του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Μάλτα, κ. Emad F. Abdalla. Στη συνέχεια, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με όλα τα στελέχη, καθώς και να συμμετέχει στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που υπήρχαν στο χώρο του περιπτέρου.

Το περίπτερο του Οργανισμού, τίμησε με την παρουσία του και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος συζήτησε με τα στελέχη του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού και της EGYPTAIR τρόπους συνεργασίας για την καλύτερη προώθηση της Αιγύπτου ως τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, για την καλύτερη προβολή της Αιγύπτου και της EGYPTAIR, πραγματοποιήθηκε ελαφρύ γεύμα, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Emad F. Abdalla παρουσίασε την Αίγυπτο ως προορισμό κι αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, η οποία ενισχύεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε για ακόμη μία φορά στη Philoxenia και μας δίνεται η ευκαιρία να προωθήσουμε την Αίγυπτο ως τουριστικό προορισμό. Επενδύουμε στις στενές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με την Αίγυπτο και είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία για την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων για την καλύτερη προώθηση της Αιγύπτου, που είναι ένας εξωτικός και προσιτός προορισμός, μόλις δύο ώρες αεροπορικώς από την Ελλάδα. Είναι επίσης ίσως ο πιο ιστορικός προορισμός εκτός Ελλάδας. Θέλουμε να επενδύσουμε στην ελληνική αγορά και να σταθούμε αρωγοί στην προώθηση των στενών δεσμών που συνδέουν τόσα χρόνια την Ελλάδα με την Αίγυπτο».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της EGYPTAIR για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Salah Tawfik, παρουσίασε την εταιρεία, τις υπηρεσίες της, το όραμά της, το ευρύ δίκτυο που διαθέτει, καθώς και τα προνόμια που προσφέρει στους επιβάτες της για μεγαλύτερη άνεση, δημιουργώντας τους μία ευχάριστη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Αφού έκανε ειδική αναφορά στις συχνές προσφορές από την EGYPTAIR για τους Έλληνες ταξιδιώτες, υπογράμμισε ότι «η EGYPTAIR είναι κοντά στους Έλληνες, είναι η αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Ελλάδα με την Αίγυπτο και τον υπόλοιπο κόσμο για περισσότερα από 60 χρόνια, με εμπειρία 85 χρόνων στον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδιών. Σημειώνεται ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για πτήσεις της EGYPTAIR μεταξύ Αθήνας και Καΐρου. Ειδικότερα, τις περιόδους των Χριστουγέννων και του νέου έτους, υπάρχει αύξηση των κρατήσεων και αυξημένη κίνηση των τουριστών στις πτήσεις της EGYPTAIR προς όλους τους προορισμούς στην Αίγυπτο. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πραγματοποιεί επτά πτήσεις εβδομαδιαίως μεταξύ Αθήνας και Καΐρου, ενώ με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οι εβδομαδιαίες πτήσεις αυξάνονται σε 14. Επίσης, πραγματοποιούνται και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Αλεξάνδρειας με το συνολικό αριθμό των πτήσεων μεταξύ Ελλάδας κι Αιγύπτου κάθε εβδομάδα να ανέρχονται σε 16».

Στο περιθώριο της έκθεσης, εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν πολλές διμερείς συναντήσεις με τα μεγαλύτερα ελληνικά τουριστικά πρακτορεία για την εύρεση τρόπων κοινής συνεργασίας, όπως η οργάνωση κι εφαρμογή κοινών προγραμμάτων με στόχο την προσέλκυση τουριστών και η προώθηση της μετακίνησης του τουρισμού και των ταξιδιών από και προς την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

tour_market
By tour_market December 5, 2017 12:31 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Συνέδρια | Εκθέσεις | Εκδηλώσεις

< 2018 >
March
MTuWThFSS
   1
 • All day
  01/03/18-04/03/18

  Travel is considered one of the most important trade fairs of the tourism industry in Eastern and Central Europe. A wide range of international exhibitors presents a huge offer around the issue of tourism at the fair.

  Visitors can expect extensive information on destinations, hotels and many other topics. For visitors, the exhibition is also regarded as an important industry gathering, and as an ideal opportunity for knowledge transfer and networking.

   

234
567
 • All day
  07/03/18-11/03/18

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 10000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι, των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, παγκοσμίως.

8910
 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  Άρρηκτο δίδυμο αποτελούν η έκθεση Οινόραμα και ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας, αφού το Οινόραμα συνοδεύει και ενσαρκώνει την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και τις επιτυχίες των παραγωγών του τα τελευταία 25 χρόνια. 

  Το Οινόραμα είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.  Από το 1994 ήταν και παραμένει ο φυσικός χώρος φιλοξενίας και προβολής της οινικής παραγωγής της χώρας και το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

 • All day
  10/03/18-12/03/18

  ITM – Intourmarket in Moscow was initiated by the entire Russian Tourism Industry (RST) and is strongly supported by Rostourism – the Russian Tourism Ministry. It brings together hosted buyers and travel professionals from all Russian regions with Russian and international tourism key players. Participaction means prestige to the exhibitors in the largest Russian and third-largest international fair, since over 90,000 Russian and foreign tourism representatives, among whom you’ll find chief excecutives of tourism agencies and industrial experts, visit this event.

   

11
12
 • All day
  12/03/18

  Βασικός άξονας του Συνεδρίου είναι οι καταναλωτικές, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν το σημερινό και μελλοντικό τοπίο στον τομέα της εστίασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην γενιά των Millenials και το πώς η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών.  Θα παρευρεθούν οι 200 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές και εκπρόσωποι του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.  

  Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, ο κ. Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ο κ. Γιώργος Γκριτζάλας, General Manager της Adjust, ο Chef και Brand Ambassador της Megas Yeeros,  Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν Ελληνικά success stories του κλάδου από την Αγγλία και την Γερμανία.

13141516
 • All day
  16/03/18-18/03/18

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  Λεωφ. Κηφισίας 39,

  H Έκθεση Ψάρεμα – Σκάφος Boat & Fishing Show 2018 αποτελεί το θαλασσινό γεγονός της χρονιάς! Είναι ο θεσμός που για ακόμα μία χρονιά  σε μία έκθεση συνδυάζεται  το Ψάρεμα με το Σκάφος, και όλο τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις δύο αυτές δραστηριότητες.

 • All day
  16/03/18

  Κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ειδίκευση στο τουριστικό και αεροπορικό δίκαιο θα συμμετέχουν στο TRAVEL LAW FORUM 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία τουUniversity of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London.Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε νομικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καταναλωτών στην εποχή του “shared economy platforms”, αλλά και στις επιπτώσεις του Brexit στην τουριστική βιομηχανία.

1718
19202122232425
262728293031 

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.grΜοιραστείτε το site μας…