Μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 10 η ώρα το πρωί, το χρονικό περιθώριο για την κατάθεση των προσφορών στον ειδικό εκκαθαριστή, την Deloitte σχετικά με τα τρία ξενοδοχεία της «Λακιτίρα» Ανώνυμος Εταιρεία – Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, στην Κω, που έχει ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 106.

Κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται, επί ποινή ακυρότητάς της, από εγγυητική επιστολή ποσού ίσου με τουλάχιστον 30% επί του προσφερόμενου τιμήματος. Το ύψος των ληξιπρόθεσμων δανείων, εξαιτίας των οποίων βγαίνει σε πλειστηριασμό, ήταν της τάξης των 42 εκατ. ευρώ, ως επί το πλείστον προς τη Eurobank, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Στην αγορά εκτιμάται πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους ομίλους, κάποιοι εκ των οποίων αναμένεται να εμφανιστούν κοινοπρακτικά. Περισσότερα από οκτώ σχήματα φέρεται να έχουν δει τον σχετικό φάκελο της επιχείρησης και να έχουν επισκεφθεί τις μονάδες. Παραμένει άγνωστο όμως κατά πόσον θα καταθέσουν όλοι προσφορές.

Τα τρία ξενοδοχεία που πωλούνται «πακέτο» βρίσκονται στα Καρδάμαινα της Κω και είναι τα πέντε αστέρων Lakitira Suites και Helona Resort και το τεσσάρων αστέρων Lakitira Resort & Vllage. Ο αγοραστής θα αναλάβει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού τής υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας αλλά και αυτών που απορρέουν από συμβάσεις με tour operators.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, η «Λακιτίρα» βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και η διαδικασία του άρθρου 106 –στην οποία οι πιστωτές μπορούν να θέσουν τον δανειολήπτη υπό ειδική εκκαθάριση– αντιμετωπίζεται από τις τράπεζες ήδη ως ένα από τα μοντέλα διαχείρισης εφάμιλλων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του τουριστικού και όχι μόνον κλάδου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας