ΟΟΣΑ: Ο βιώσιμος τουρισμός σε σύσκεψη υπό την προεδρία της Ε. Κουντουρά

marilena
By marilena October 2, 2017 10:00 Updated

ΟΟΣΑ: Ο βιώσιμος τουρισμός σε σύσκεψη υπό την προεδρία της Ε. Κουντουρά

Σύσκεψη υπουργών, φορέων χάραξης πολιτικής και εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, με αντικείμενο τον βιώσιμο τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) στο Παρίσι, υπό την προεδρία της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurría, ο ισπανός υπουργός Ενέργειας, Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής, Álvaro Nadal Belda και το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρισμού του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, Maryann Ferenc.

Η σύσκεψη θα έχει 3 ενότητες:

-Προώθηση μιας ολιστικής κυβερνητικής προσέγγισης του Τουρισμού | Εξερευνώντας την ανάγκη για αποτελεσματικά ιδρύματα και μηχανισμούς διακυβέρνησης στην προώθηση μιας μακρόπνοης και ολιστικής κυβερνητικής προσέγγισης για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στόχων για τον τουρισμό.

-Ανάλυση των μεγάλων τάσεων (Megatrends) για καλύτερη διαμόρφωση του μέλλοντος του τουρισμού | Συζήτηση για το πώς οι μεγάλες τάσεις θα αλλάξουν ριζικά το τουριστικό περιβάλλον τα επόμενα χρόνια.

-Προώθηση των επενδύσεων στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη | Συζήτηση για ποιοτικές υποδομές και επενδύσεις για την ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών και των ΜμΕ.

Η σύσκεψη στον ΟΟΣΑ γίνεται στο πλαίσιο της μελλοντικής ατζέντας των χωρών μελών και συνεργατών του Οργανισμού και στοχεύει να αναδείξει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών και προγραμμάτων για τον τουρισμό καθώς και να διευκολύνει τον ανοικτό διάλογο σε σχέση με τους μακροπρόθεσμους στόχους της τουριστικής ανάπτυξης, και πώς μια αποτελεσματική, μακρόπνοη και ολιστική κυβερνητική προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Σηματοδοτεί δε την 100 σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ.

Δείτε το μήνυμα της κ. Έλενας Κουντουρά:

marilena
By marilena October 2, 2017 10:00 Updated
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.gr

Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδηλώσεις

< 2017 >
December
MTuWThFSS
    123
45678
 • All day
  08/12/17-10/12/17

  Metropolitan Expo

  Metropolitan Expo

  Νέα δεδομένα δημιουργεί ο σχεδιασμός της 4ης GREEK TOURISM EXPO, που θα διοργανωθεί 8-10 Δεκεμβρίου, 2017 στο Metropolitan Expo.

  Νέες ιδέες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, με εκθέτες κύρους και χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες υπόσχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά του τουρισμού, με παράλληλες εκδηλώσεις που θα ξεχωρίσουν, Ημερίδες και Workshops, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις.

910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Μοιραστείτε το site μας…