3ο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης ο Πειραιάς

Το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης είναι ο Πειραιάς σύμφωνα με την έκθεση του Lloyd’s List, Global Ports – Top 100.

Το λιμάνι του Πειραιά ανέβηκε υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων λιμανιών εμπορευματοκιβωτίων και σύμφωνα με την έκθεση Lloyd’s List, Global Ports – Top 100 στέκεται με «αυτοπεποίθηση» απέναντι από την Ισπανία καταγράφοντας ανάπτυξη μεγαλύτερη του 10% (!).

Αυτό το αρκετά ελπιδοφόρο για την πορεία του λιμανιού ποσοστό το θέτει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση με τους κύριους ανταγωνιστές, Ισπανούς να υπολείπονται, σε επιδόσεις.

Αισιοδοξία για το μέλλον

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το λιμάνι του Πειραιά το 2016 βρισκόταν στην 44η θέση της ίδιας έκθεσης ενώ το 2017 βρέθηκε στην 38η θέση με τη διακίνηση των εμπορευμάτων στο λιμάνι να καταγράφει κάθε χρόνο διψήφιο ρυθμό αύξησης.

Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει καταγράψει το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη θέση της Μεσογείου στις αρχές του επόμενου έτους, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην προβλήτα ΙΙΙ. Εξάλλου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και τώρα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι εισόδου στην Ευρώπη από την Ανατολή, αν και με την ολοκλήρωση στην προβλήτα ΙΙΙ η συνολική χωρητικότητα και των τριών προβλητών του ΟΛΠ θα φθάσει τα 7,2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας