Διώξεις στην Trivago για παραπλανητικές τιμές

Η Trivago αντιμετωπίζει διώξεις για παραπλανητικές τιμές σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τον ανταγωνισμό στην Αυστραλία.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης βέλτιστης τιμής ξενοδοχείων αντιμετωπίζει την κατηγορία παραβίασης του καταναλωτικού δικαίου εξαιτίας των τιμών που παραθέτει στην ιστοσελίδα της.

Πιο αναλυτικά η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) κίνησε διαδικασία στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατηγορώντας τον Trivago για παραπλανητικές τιμές ξενοδοχείων στην τηλεόραση και την online διαφήμιση ισχυριζόμενη μάλιστα ότι η Trivago παρουσιάστηκε ως μια αμερόληπτη και αντικειμενική υπηρεσία σύγκρισης τιμών όταν έδωσε προτεραιότητα σε διαφημιζόμενους που επιθυμούν να πληρώσουν το υψηλότερο κόστος ανά κλικ.

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην αναφορά της η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών η Trivago δημιούργησε την εντύπωση ότι προσφέρει στους καταναλωτές την καλύτερη προσφορά όταν σε πολλές περιπτώσεις η επισημασμένη τιμή δεν ήταν η φθηνότερη διαθέσιμη.

Σε έγγραφα μάλιστα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, η Επιτροπή αναφέρει ότι:

«Tουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2013, η Trivago παρήγαγε τηλεοπτικές διαφημίσεις που παρουσίαζαν την ιστοσελίδα της ως αμερόληπτη και αντικειμενική υπηρεσία σύγκρισης τιμών, όταν στην πραγματικότητα η ιστοσελίδα της, έδωσε προτεραιότητα σε διαφημιζόμενους που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν το υψηλότερο κόστος ανά κλικ. Οι καταναλωτές μπορεί να έχουν σχηματίσει την λανθασμένη εντύπωση ότι οι επισημανθείσες συμφωνίες της Trivago ήταν η καλύτερη τιμή που μπορούσαν να πάρουν σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όταν αυτό δεν συνέβαινε, αφού βασίστηκε στις υψηλότερες τιμές ανά κλικ που θα λάμβανε από τους διαφημιζομένους της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας