Τη διεύρυνση του Σαββατοκύριακου ζητεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), με στόχο την πραγματοποίηση  περισσότερων ταξιδιών εσωτερικού και εξωτερικού.

Αυτό θα συνέβαλλε στην ανάκαμψη όλων των οικονομικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, κάτι που θα είχε θετικό αντίκρισμα στην ευρύτερη οικονομία.

Όσον αφορά τον τουριστικό κλάδο, η τετραήμερη εργασία μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη από πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις  ως εξής, σύμφωνα με το WTTC:

  • Ίδιες ώρες την εβδομάδα με πριν, όμως συγκεντρωμένες σε 4 ημέρες και όχι σε 5. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται περισσότερες ώρες την ημέρα.
  • Ίδιες ώρες ημερησίως με πριν, όμως 4 αντί για 5 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται 20% λιγότερες ώρες και οι επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν αυξημένη παραγωγικότητα.
  • Συνδυασμός των δύο πιο πάνω προτάσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του WTTC, ακόμα και η μέτρια επανεκκίνηση των ταξιδιών θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, δημιουργώντας πολύτιμο ΑΕΠ και θέσεις εργασίας για όλες τις οικονομίες που έχουν χτυπηθεί άσχημα από την πανδημία.

Για παράδειγμα, για κάθε 1% (ή 15 εκατ.) αύξησης των διεθνών αφίξεων στην Ευρώπη, θα δημιουργούνταν 7,23 δισ. δολάρια επιπλέον ΑΕΠ. Μια αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 100 εκατ., δηλαδή ισοδύναμη με 6,7%, θα έχει ως αποτέλεσμα 48 δισ. δολάρια επιπλέον ΑΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε οργανισμούς όπου έχει εφαρμοστεί μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα, το 64% των ηγετών παρατήρησε αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού και της ποιότητας εργασίας, λόγω της μείωσης των απουσιών ασθένειας και, συνολικά, της αυξημένης ευημερίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας