Κίνα: Ο τουριστικός γίγαντας ξυπνάει… Ταχύς ο ρυθμός ανάπτυξης προ κρίσης και επανάκαμψης για την Ελλάδα. Απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Πεκίνο και Σαγκάη.

Η κινεζική αγορά ανοίγει και στη χώρα μας.

Η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο προ πανδημίας, η Κίνα, επανακάμπτει με το άνοιγμα των συνόρων, με τους Κινέζους να δείχνουν ισχυρή επιθυμία να ταξιδέψουν και να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο. Οι προορισμοί – αποδέκτες της τουριστικής ζήτησης από την Κίνα αναμένουν μεγάλα οικονομικά οφέλη και τόνωση της οικονομίας τους. Η Ελλάδα, αν και δεν δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό Κινέζων επισκεπτών, βλέπει την αγορά να αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό.

Πριν από την πανδημία του COVID-19, η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο. Το 2019 έδωσε στην παγκόσμια τουριστική αγορά 170 εκατομμύρια ταξίδια και συνεισέφερε 253 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία. Οι δαπάνες αυτές είχαν εκλείψει τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς η Κίνα είχε κλείσει τα σύνορά της. Κι ενώ η τουριστική κίνηση από την Κίνα ίσως να μην επανέλθει άμεσα στα προ πανδημίας επίπεδα, επιχειρήσεις, βιομηχανίες και χώρες / προορισμοί που απευθύνονται στους Κινέζους τουρίστες αναμένεται να δεχτούν μεγάλη τόνωση μέσα στο 2023. Το 2019, περίπου 12 εκατ. Κινέζοι ταξίδευαν μηνιαίως αεροπορικώς. Σύμφωνα, όμως, με τον Στιβ Σάξον, συνεργάτη της McKinsey στη Σεντζέν, ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 95% στη διάρκεια της πανδημίας. Ο ίδιος προβλέπει ότι φέτος το καλοκαίρι οι Κινέζοι που θα ταξιδεύουν με αεροπλάνο στο εξωτερικό θα φτάσουν περίπου στα 6 εκατ. τον μήνα, δεδομένου ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό από ευκατάστατους νέους Κινέζους που εργάζονται σε καλοπληρωμένες θέσεις. Η κινεζική αγορά ανοίγει και στη χώρα μας. Η πρόσφατη ανακοίνωση της έναρξης εβδομαδιαίων πτήσεων που θα συνδέουν την Αθήνα με το Πεκίνο και τη Σαγκάη δείχνουν θετικότατες προοπτικές ανάπτυξης.

Έναρξη πτήσης Αθήνα – Σαγκάη

H Air China πραγματοποίησε στις 10 Ιανουαρίου εκδήλωση Τύπου μαζί με την ομάδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με αφορμή την εγκαινίαση του δρομολογίου Σαγκάη – Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022. Με την προσθήκη αυτή, η Air China πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς δύο κορυφαίους κεντρικούς προορισμούς στην Κίνα, το Πεκίνο στο βόρειο τμήμα και τη Σαγκάη στο νότο. Ο γενικός διευθυντής της Air China, κ. Fan Heyun, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: «Είναι ισχυρή πεποίθησή μου ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου θα διευκολύνουν και θα προωθήσουν την ταξιδιωτική ζήτηση για το εμπόριο, τις πολιτιστικές ανταλλαγές, τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα και τις επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς, μεταξύ των δύο χωρών μας».

Το 2022, έτος που μόλις αποχαιρετήσαμε, αποτέλεσε την 50ή επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και φέτος, το 2023, θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας». Με την ώθηση που δίνουν οι σημαντικές αυτές συγκυρίες, η Air China θα προωθήσει ενεργά και θα ξεκινήσει τη νέα προοπτική πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Χωρίς αμφιβολία, θα δούμε περισσότερους Κινέζους ταξιδιώτες εδώ στην Ελλάδα και περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες στην Κίνα. Η διευθύντρια επικοινωνίας μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι η έναρξη, για πρώτη φορά, της απευθείας σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα με την Air China είναι μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιό της Αθήνας, την πόλη και τη χώρα μας, και ευχαρίστησε εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών την Air China για την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αγορά της Αθήνας. Η κ. Παπαδοπούλου επιβεβαίωσε τη δέσμευση του αεροδρομίου να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο την ουσιαστική συμβολή στην επιτυχία του δρομολογίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας