Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αεροδρομίων ACI Europe προβλέπει ότι η πλήρης ανάκαμψη στις αερομεταφορές θα έρθει το 2025.

Το 2022, ο αριθμός των επιβατών στην Ευρώπη θα κυμανθεί στο ένα τρίτο περίπου των επιπέδων του 2019, σύμφωνα με την Ένωση.

Το 2021 οι αερομεταφορές κατέγραψαν απώλειες 62% μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, που συνεπάγεται 1,26 δισ. λιγότερους επιβάτες έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Θα πάρει καιρό για να αποκατασταθεί η ελευθερία των παγκόσμιων ταξιδιών, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ACI, Olivier Jankovec και, όπως είπε, πολλά εξαρτώνται από την πρόοδο των εμβολιασμών και την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης.

Στις χώρες της ΕΕ καθώς και στη Μ. Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και την Ελβετία, η ανάπτυξη των αερομεταφορών ήταν ιδιαίτερα αργή, παρουσιάζοντας απώλειες επιβατικής κίνησης κατά 69% μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Η ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ήταν σημαντικά καλύτερη, με απώλειες της τάξης του 34% έναντι του 2019.

Η Ένωση έχει ως μέλη της περισσότερα από 500 αεροδρόμια από 55 χώρες και αντιπροσωπεύει το 90% της εμπορικής αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας